Torsdag och dags för Dart. PL-cirkusen är idag i Belfast, Nordirland. Week 12 står för dörren och det är en hel del spännande matcher som väntas ikväll.

Ni som såg mitt inlägg förra veckan fick lite information kring upplägget i Premier League och hur det ser ut. För er som inte hängde på tåget förra veckan så är vi som sagt nu i week 12. 10 spelare tävlar om PL-titeln. Week 1-8 är en så kallad grundserie. Efter week 8 så åker de två som presterat sämst ut. Nu är vi inne i "andra omgången", week 9-15. Det gäller att vara bland de fyra främsta när week 15 summeras, dessa fyra går till playoffs.

Tabellen ser ut så här:

points played wins draws lost
1. Michael van Gerwen 17 11 7 3 1
2. Peter Wright 15 12 6 3 3
3. Gary Anderson 14 12 5 4 3
4. Raymond van Barneveld 14 12 6 2 4
5. Phil Taylor 13 11 5 3 3
6. Adrian Lewis 13 11 6 1 4
7. James Wade 10 12 4 2 6
8. Dave Chisnall 8 11 3 2 6


Summering från förra veckans matcher:

Gary Anderson vs Dave Chisnall 6-6
Micheal van Gerwen vs Peter Wright 6-6
Adrian Lewis vs Raymond van Barneveld 7-4
Phil Taylor vs James Wade 5-7
Peter Weight vs Gary Anderson 2-7

Anderson hade pressen på sig förra veckan och som vi trodde så löste han det på ett mycket bra sätt. 3 poäng av 4 möjliga är helt klart godkänt och han går upp på en tredjeplats i tabellen. Lewis löste en seger mot Barney på ett fint sätt men lyckades inte plocka någon tabellplacering trots vinsten. Taylor förlorade lite förvånansvärt mot Wade. Tabellen innan förra veckans matcher var supertight, om det är möjligt så är den ännu tightare nu. Det skiljer två poäng mellan den som är tvåa och den som är sexa. Vilket innebär att vad som helst kan hända nu de sista veckorna innan playoffs.


Här kommer mina tankar kring kvällens matcher:


Dave Chisnall vs Adrian Lewis
Spelstopp: ca 20:15
Speltips: Lewis vinnare @ 1.83

Lewis spelade otroligt bra förra veckan. Lyckades med bedriften att göra en 9-darter, det vill säga att vinna ett leg på 9 kastade pilar. Jämför det med att göra en hole-in-one på golf, det går inte att slå, det är maximal utdelning. Lewis vann ganska komfortabel mot en Barney som innan det hade 5 raka vinster. Lewis är en spelare som, när han spelar på topp, kan vinna mot vem som helst. Han har otroligt hög högstanivå. Möter nu Wade som ändå vann mot Taylor förra vecken, vilket måste ses som ett steg i rätt riktning. Dock så spelade egentligen ingen av dem särskilt bra och det var kvällens i särklass sämsta match statistikmässigt. Wade hade ett lägre average (93.88) än Taylor (98.96) men lyckades ändå vinna. Jämför detta mot Lewis som hade 111.52 i average i sin match mot Barney. Jag tror att Lewis städar av Wade ganska enkelt ikväll och rider på sin våg av framgång. Vi får 1.83 på Lewis som vinnare vilket helt klart är spelvärt.


Phil Taylor vs Gary Anderson
Spelstopp: ca 21:00
Speltips: Anderson seger @ 1.80

Giganternas kamp. Skottlands stolthet mot Englands legendar. Gary med vind i seglen från förra veckan mot en Taylor som med pressen på sig förlorade mot Wade. Om pressen var stor på Taylor förra veckan så är den ännu större nu. Skulle Taylor förlora här igen blir det en lång uppförsbacke får att nå playoffs, framför allt med tanke på att serien är så pass jämn som den är. Gary som i sin sista match vann överlägset med 7-2 mot tabelltvåan Wright. Det säger något om att Gary, som också hade pressen på sig förra veckan, är målmedveten och hungrig på den där playoffplatsen. Jag tror att Gary går segrande ur den här fighten, men det blir nog ingen walk-in-the-park utan han kommer få fightas om det. När vi ändå får 1.80 på Gary-seger så plockar vi den.

Peter Wright vs James Wade
Spelstopp: ca 21:45
Speltips: Wade +2.5 legs @ 1.83
Speltips: Slutresultat 7-5 @ 7.50

Intressant match. Wade som vann förra veckan mot en pressad Taylor möter en Wright som blandade och gav förra veckan. Ett kryss mot världsettan van Gerwen och en brakförlust mot Gary i sista matchen. Wade som ligger där och lurar under toppen kan spela avslappnat och inte tänka för mycket, vilket kan spela tills hans fördel. Skulle Wade lösa en seger här kommer nog de som ligger runt playoff-platsen känna flåset litegrann. Wright är lite av en humörspelare. När han spelar bra så spelar han otroligt bra. När det går lite emot honom så tappar han fokuset och spelar stundtals dåligt. Man ser det på honom när han spelar också, att han ofta visar sin frustration när det börjar gå emot honom. Kommer Wright upp i sin normala nivå så ska han vinna det här. Men Wade med en seger i bagaget och som kan spela avslappnat tror jag kan ge Wright en ordentlig match. Oavsett tror jag inte detta blir någon överlägsen seger för Wright utan det kommer nog bli tight ändå in mot slutet.


Michael van Gerwen vs Raymond van Barneveld
Spelstopp: ca 22:30
Speltips: van Gerwen flest 180's @ 1.72

Barney fyller 50 år idag och frågan är om han kan ge sig själv den bästa 50års-presenten någonsin genom att besegra MvG ännu en gång i PL? Tyvärr tror jag att Barneys födelsedag inte blir den bästa. MvG är världsetta av en anledning och spelar otroligt bra för tillfället. MvG vann German Masters i helgen och där möttes MvG och Barney i kvartsfinal. MvG vann med 6-3 och vann också 180-matchen med 5-0(!). Barney har sett ointresserad ut de senaste matcherna och förlorade sist mot Lewis. Jag tror som sagt att MvG vinner men oddset på rak seger är som vanligt väldigt lågt. Tror att trenden från helgens match hänger i sig där MvG kastade fler 180's än Barney.


Dave Chisnall vs Phil Taylor
Spelstopp: ca 23:15
Speltips: Chisnall flest 180's @ 1.40

Dessa två går ut för andra gången under kvällen. Jag brukar som sagt inte lägga något spel innan jag har sett bådas matcher men ett spel som känns bombsäkert är Chisnall flest 180's till oddset 1.40. Chisnall är som sagt en 180-maskin och löste linan på 7.5 helt själv förra veckan mot Gary Anderson. Det här spelet sitter och även om oddset är lågt så kan man kanske dubbla det mot något av de andra spelen för att få upp oddset lite.

This is the stats tab
This is the post tip