Långdistansens huvudspel satt fint igår och nu är det dags för ett vinnarspel på medeldistans.

Till skillnad från långdistansen löps medeldistans med kval och final på VM. Alla svenska löpare är vidare i finalen och jag tror att odds-sättarna har tittat lite väl mycket på två saker:
1. Kvalet som var i måndags, alltså dagen innan Lång VM, alla löpare löpte inte lång vilket gör att vissa som är rätt säkra på att gå vidare kunde dra lite i handbromsen i kvalet. Detta ger oss några uppstickare bland de bästa eftersom att vissa ”gränspuckar” till löpare behövde trycka på för fullt för att gå vidare.
2. Världscupen i Finland i våras, det är annan terräng nu och det har hunnit hända mycket för löpare som hållit hårt i träningen ytterligare några månader. I en världscups-premiär kan mer skrällar ske än på ett VM.

Huvudspelet imorgon blir ändå vinst för Tove Alexandersson. Jag har svårt att se att någon ska kunna utmana henne och även om jag tror att hon kanske missar nån kontroll som hon gjorde på lången så är hon så pass mycket bättre än de andra. Vi får hela 1.50 i odds på vinst och det är generöst. På lången fick vi 1.34 och då vann hon med ÖVER 6 MIN! Imponerande.

Utöver detta spelet finns en riktigt fin kombi i att Mathias Kyburz slår brorsan Andreas Kyburz till 1.40 i odds och att Karolin Ohlsson slår Jo Shepard till 1.34. Det ger oss en mycket soelvärd dubbel på 1.88!

Tydligt här är att Jo Shepard tillexempel fick till det på kvalet och därför anses ”utmana” Karro, men enligt mig bör det skilja så mycket mellan dessa två att de inte ens borde ställas i en H2H.

Allt kan hända imorgon, spel på egen risk. Kommentera gärna och lycka till!
(PS. Får vi med oss Aston på detta?!)

/REken

This is the stats tab
This is the post tip