Tjena

Det var ett tag jag författade en rek här, tänkte jag skriver en till baseballen i kväll.

Jag har tittat på matchen mellan Boston Red Sox och Minnesota Twins, där två riktigt bra startande pitchers möts, Chris Sale för Boston och Ervin Santana för Twins. Och jag har kollat lite närmare på Chris Sale och hans strikeouts.

Sale leder hela MLB i strikeouts, 63 st har det det blivit på 6 startade matcher, enda gången han gått under linan på 8.5 är i första matchen för säsongen mot Pittsburgh där han kastade 7. Hans strikeouts per match är som följer, i datumordning: 7, 10, 12, 13, 10, 11.

Lagen möttes senast igår, då strikeade Twins ut 6 gånger, dagen innan, fredag, spelade de också mot Red Sox och strikeade ut 10 gånger, i torsdags mot Athletics 12 gånger. Rätt så litet urval av matcher förvisso, men det är de 3 senaste matcherna för Twins.

Twins strikeout-siffror är hyfsat jämförbara med Yankees, Twins 220 totalt och Yankees 232 totalt. När Sale mötte Yankees kastade han 10 strikeouts.

Twins har överraskat en del med deras start på denna säsong, däribland mig. Tittar man på siffrorna så har de strikeat ut relativt lite jämfört med andra lag. Twins slagmän har rätt okej siffror mot Sale också, men de har även strikeat ut en del mot honom.

Jag spelar att Chris Sale ska göra över 8.5 strikeouts ikväll mot Twins med 5/10 units.

Rygga på egen risk :)

This is the stats tab
This is the post tip