Halloj

Börjar med förra reken i tisdags, där jag tycker jag blev rånad på överspelet. I inning 4 var det redan 8 runs i matchen, hade behövt ett till för åtminstone insatsen tillbaka, men nej, matchen dog helt. Men oavsett vad jag tycker om det så blev det en förlust, så enkelt är det.

Inatt hoppas jag på att Zack Greinke kan kasta över 5.5 strikeouts mot Pittsburgh Pirates. Greinke som kom till Arizona inför förra säsongen och gjorde en av sina sämre säsonger på senare år. I år har han börjat bättre. Han har startat 7 matcher hittills i år, W L 3-2, ERA 3.09, hans strikeouts per 9 innings är hittills i nivå från de år han gjort bra säsonger, återigen är säsongen ung och man har ett rätt litet urval att gå på i statistiken, men just nu är siffrorna sådana.

Hans strikeouts per match med senaste starten först: 7, 9, 11, 6, 4, 6, 4. Av 7 starter har han kastat mindre än 5.5 strikeouts i 2 starter. Han har gått 6.1 innings per match i snitt, och kastat 6.7 strikeouts per match i snitt.

Pirates då, de är faktiskt ett av lagen med mindre strikeouts och återfinns på plats 6, av 30, av de lagen som strikeat ut minst. Något som så klart oroar. Slår man ut deras strikeouts per match blir det 7.3, men där är det ju inte bara mot startande pitchers såklart utan även motståndarnas bullpens inblandade. För att jämföra så tar vi Pirates 7 senaste matcher och antal strikeouts för Pirates med senaste matchen först: 5, 10, 17, 11, 8, 6, 8. Där är siffrorna lite missvisande då det är hela matcher och inte bara mot startande pitchers.

Jag tycker linan är bra, jag tycker oddset är bra. Kan Greinke gå 6 innings inatt och fortsätta kasta 1 strikeout per inning, ja då går spelet in. Jag spelar 8/10 units på att Zack Greinke kastar över 5.5 strikeouts inatt.

Rygga på egen risk :)

This is the stats tab
This is the post tip