Halloj

Gårdagskvällens spel på att Chris Sale skulle göra över 8.5 strikeouts gick in efter 5 innings. Det såg däremot lite skakigt ut ett tag, men Sale lyckades hålla sin fattning och han kastade till slut 10 strikeouts i matchen totalt.

Till natten har jag kollat på mötet mellan Giants och Mets. Där jag tror att Mets kan göra över 4.0 runs.

Vi börjar med startande pitcher för Giants, Matt Moore. I de 6 starter han gjort hittills denna säsong har motståndarlaget gjort mindre än 4 i 1 match. Därmed absolut inte sagt att det är Moores "fel", Giants som lag har inte börjat denna säsong på ett speciellt övertygande sätt. Han gjorde sin sämsta start för säsongen i sin senaste match mot Dodgers där han fick ta på sig 9 runs på 3.1 innings. I hans statistiksiffror ses: ERA 6.75. W L 1-4, hans striketouts per 9 innings har minskat något i år, hans walks per 9 innings har ökat, likaså hans homeruns per 9 innings, däremot har han kastat som en pitcher med ungefär 1 run mindre i ERA. Lite litet sample här men det visar på en dålig start på säsongen för Moore.

Giants då, som lag har dom de senaste 10 matcherna släppt: 4, 14, 13, 1, 13, 3, 5, 12, 3, 5. 6 matcher över 4.0, 1 prick på och 3 under.

Då kikar vi på Mets och deras offensiva produktion. Mets ligger på en 9e plats totalt i MLB i antal gjorda runs, 152 på 30 matcher eller 5.06 i snitt per match. Såklart drar en del storsegrar iväg snittet, men vi kollar även här på de 10 senaste matcherna: 0, 11, 8, 16, 7, 7, 5, 5, 7, 5. En match under 4.0, och den spelades igår mot Miami Marlins.

Det som oroar är att Mets startande pitcher, deGrom, fått lite run support i de matcher han startat. Och att Mets har gjort något färre runs på hemmaplan än på bortaplan.

Jag gillar voidchansen hos Pinnacle och spelar 5/10 units på att Mets gör över 4.0 runs.

Rygga på egen risk :)

This is the stats tab
This is the post tip