Halloj

Gårdagens rek gick in efter 4 innings, Greinke var i god form och han slutade till slut på 11 strikeouts. Det var till och med nära att han skulle få till en no-hitter men en homerun satte stopp för det.

Till inatt har jag kollat på matchen mellan Tampa Bay Rays och Boston Red Sox. För Red Sox startar Rick Porcello, han har startat 7 matcher, W L 2-4 och ERA 3.95. Hans siffror visar att han har kastat som hans ERA visar, hans strikeouts per 9 innings är bland de bästa i hans karriär, hans walks per 9 är medel och hans homeruns per 9 är sämst i hans karriär. Återigen har vi ett litet urval att gå på så här tidigt ändå in på säsongen.

Hans sämsta start i år kommer mot just Rays för ungefär en månad sedan där han fick ta på sig 8 runs på 4 innings, också det hemma i Boston på Fenway Park. Däremot har han kastat riktigt bra sedan den matchen, något som oroar lite. Några av Rays slagmän har däremot fina siffror mot honom.

Rays offensiv då, de ligger på 14e plats av 30 i antal runs gjorda, 161 på 37 matcher eller 4,3 per match. Senaste 7 dagarna ligger snittet lite högre, 5.2 runs per match. Vi kollar Rays antal gjorda runs i deras senaste 7 matcher med senaste först: 0, 12, 6, 3, 1, 6, 4. Fyra matcher över linan och tre under. Så tar vi Red Sox släppta runs de 7 senaste matcherna med senaste matchen först: 1, 7, 11, 6, 1, 4, 8. Två under och fem över.

Oroande är att Porcello kastat bra mycket bättre i sina senaste starter. Förhoppningen är att Rays kan fortsätta att spela bra mot Porcello och få in nog med runs för att spelet ska sitta. Jag spelar att Rays gör över 3.5 runs inatt, på Pinnacle med 5/10 units.

Rygga på egen risk :)

This is the stats tab
This is the post tip