March Madness // Vinnare // 18 Mars - 5 April // Michigan @ 5.50 3u | Alabama @ 26 0.5u

För dom som icke vet så är March Madness en av dom största betting perioder i USA då det är slutspelet för College basket. I stort sätt spelas hela turneringen i Indianapolis i en sorts bubbla. Jag säger en sorts bara för att nu är det bestämt att man får ha en liten publik med. Om ni vill veta kort och gått vem jag tror vinner så är det Illinois. Man är bra på båda sidorna av banan och har gjort det bra i "Big Ten" vilket är deras conference. Utav dom fyra Nr 1 seeds (Illinios, Gonzaga, Baylor och Michigan) så är dom för mig det bättre laget och har också högst odds, vilket är ett plus. En outsider bet har jag på Alabama då "defence wins tournaments" motiveringen är en faktor. 26 ggr pengen är värd en strössel.

Den längre motiveringen på spelet lyder så här. När jag kollar på dom fyra favoriter som finns så har favoriten Gonzaga spelat i en riktig enkel conference vilket har hjälpt dom hitta en jämn nivå. Nu säger jag inte att dom inte är ett bra lag men jag tycker inte det finns värde i oddsen. Kommer troligen till final men tvekar hur dom kommer klara av 3-4 raka bättre motståndare. Baylor, som är andra favoriten, har en riktig svår "bracket" med Villanova, Texas Tech och Ohio State. Jag tror tom dom inte ens kommer till Final 4. Jag hade Michigan som favorit men dom tappade en senior här på slutet (Livers) och det har tiltat mig och kolla på fjärde favoriten.

Så det öppnar upp för mitt tips Illinois. Lyckades knipa en nummer 1 seed in i sin bracket vilket hjälper så väldigt mycket (man möter Drexel, en 16 seed i första matchen) och dessutom undviker Baylor tills Final Four som tidigast. När jag gjorde min prediction så tycker jag att man har en hyfsad väg till finalen där man slår Drexel, Loyola, Tennesee och till sist Houston in sin bracket. Efter det kan vem som helst av Final Four ta det. Illi har mycket talang i laget och speciellt i backcourt där man har Cockburn. Tillsammans med Dosunmu kan man slå vem som helst på sin dag och man har visat gång på gång denna säsong, när man är illa ute så kan man slå sig in igen. Bra mentalitet inför turneringen.

Sen min outsider, Alabama. Det är verkligen inte ofta en tung outsider vinner men det är kul och ha ett sidobet. Jag har valt Alabama pga deras spelstil. Om gegenpress skulle kunna översättas till basket så är Alabama just den spelstilen. Det fanns inte stora förväntningar på dom i början av säsongen men man har spelat riktigt bra i år. Man har ett rikigt bra försvar och spelar med full fart i offensiven där man förlitar sig på treor. Det är ganska sällsynt att ett lag med så pass bra försvar spel spelar med högt tempo så elite försvar brukar hålla relativt låg tempo OM man kan vara jämn med sitt skytte över hela turneringen (vilket kan vara tufft) så har man en chans och komma till minst semin här.

Andra intressanta lag, om man inte vill strössla på Alabama är Houston (23.00) som har också ett rikigt stabilt försvar. Florida (26.00) som har ett ungt och atletiskt lag men känns lite för ojämna då deras säsong har förstörts av corona uppehåll. Kansas (29.00) mycket (NBA) talang i detta laget så kan definitivt gå långt om det klickar men igen så känns dom lite ojämna för ett turneringspel.

Lycka till om något ryggas! :)

This is the stats tab
This is the post tip