På Puskás Aréna i Budapest spelas den europeiska supercupen där Champions League vinnarna Bayern München möter Europa League vinnarna Sevilla. Redan där är det klasskillnad, när det kommer till turneringarna i sig. Bayern München vann sina samtliga matcher i Champions League och är överlägset det bästa fotbollslaget i världen i nuläget. Sevilla imponerade också i Europa League där motståndet var något lättare. Bayern München är favoriter att vinna och ska göra det med stora siffror.

Bayern München har skämt bort oss alla detta år med storsegrar efter varandra, både i Tyskland och ute i Europa. Bortsett från Champions League finalvinsten med 1 - 0 över PSG så har de övriga matcherna varit med stora siffror, mot lag som Chelsea, Lyon och Barcelona, bland annat. Formen är magisk med 30 segrar på 31 spelade matcher i år. Denna säsong har börjat lika lysande med en 8 - 0 vinst mot Schalke 04 i Bundesliga. Spelarna ser motiverade ut och med den dagsformen är de ostoppbara.

Sevilla har inte varit lika överlägsna i Europa League, som Bayern München i Champions League, men har ändå imponerat och noterat raka segrar över Roma, Wolverhampton, Man United och Inter i slutspelet. Med all respekt mot dessa lag så ligger de en bra bit ifrån Bayern Münchens nivå. Det gör även Sevilla, som avslutade den spanska La Liga säsongen på en fjärde plats - 17 poäng upp till Real Madrid. Detta visar ändå nivåskillnaden mellan Sevilla och Bayern München, på ett bra sätt, i mitt tycke. Sedan Europa League finalen har Sevilla spelat en träningsmatch som slutade 3 - 2 mot La Liga laget Levante från Valencia.

När Bayern München öser in mål, mot allt och alla, går de bara inte att stoppa. Detta har de gjort i väldigt många matcher på sistone. Då är detta Bayern München lag en väldigt svår uppgift för Sevilla att ta sig an. Bayern München är å andra sidan ett av de svåraste lagen att göra mål på och ett lag som inte slutar göra mål oavsett ledningen. Matchen gäller en titel som båda lagen vill åt. Därmed tror jag att vi får se Bayern München från sin bästa sida och då vinner de matchen med fler än ett måls marginal.

Speltips Bayern München - Sevilla:
1 asian hcp -1,5 (samma som Bayern München -1,5 mål) - odds 1.88 hos Nordicbet , Betsson & Betsafe .

---
Bekräftad startelva - Bayern München:
Manuel Neuer, Benjamin Pavard, Niklas Süle, David Alaba, Lucas Hernandez, Leon Goretzka, Joshua Kimmich, Leroy Sane, Thomas Müller, Serge Gnabry & Robert Lewandowski.

Bekräftad startelva - Sevilla:
Yassine Bounou, Jesus Navas, Jules Kounde, Diego Carlos, Sergio Escudero, Ivan Rakitic, Fernando, Joan Jordan, Suso, Luuk de Jong & Lucas Ocampos.
---

This is the stats tab
This is the post tip