Spelar att det blir över 2.5 mål i Stockholms derbyt på söndag eftermiddag, startar 15:00.

Över 2.5 mål lirades även i Hammarbys senaste match när de mötte BK Häcken borta. Den bataljen slutade oavgjort 2-2. Hammarbycoachen Stefan Billborn ställde upp med sin aningen mer defensiva elva där han flyttar ner Tankovic i banan för att få mer tyngd på mitten, samt lägga pitbullen Nicola Djurdjic på topp för att springa sig gul och blå och bokstavligt talat kasta sig på motståndarspelarna, allt för att pressa och stressa Häcken i uppspelsfasen.

Funkade ganska bra ändå och Djurjic gjorde ett jättejobb på topp och som grädde på moset fick han göra två mål inom loppet av, hör och häpna, 9 sekunder.

Ser ett mönster i denna defensiva taktik på bortaplan från bajen, andra spelare in, andra kvalitér och man kör en väldigt taktisk strategi. Samma sak i borta matchen mot Göteborg där man lite turligt knep 3 pinnar.
Vi får väl se om ett allsvenskt lag har råd att rotera från omgång till omgång på olika positioner. Brukar inte falla väl ut i långa loppet om man inte har en bänk a la Malmö FF. Tiden får utvisa.

I vilket fall så kommer denna defensiva uppställning inte att spela på söndag. Djurdjic får duktigt sätta sig på bänken och ge plats för Pa Dibba som vilades sist. Lite skillnad i spets och fart mellan dessa herrar.

Även om detta då är en bortamatch för Hammarby så kommer de ställa upp med det "offensiva stället".
Båda lagen intalar sig nog att detta minsann är deras borg och således lär ingen vika sig och köra på en safe taktik.
Hammarby har dessutom allt att vinna med tanke på hur de inlett säsongen så jag tror på fullt ös direkt från start.

Sander Svendsen, lagets andra norrbagge, ligger och lurar mellan bänk och start. Det finns mycket krut i den killen och jag gillar vad jag sett från honom. Blir spännande och följa hans säsong.

Djurgården då, de är desto klurigare. Har tappat ett par tunga namn inför årets allsvenska. Källström borta, El kabir, Magnus Eriksson.
Eliott Käck, som i mitt tycke är en av allsvenskans bästa ytterbackar med sin fart samt känsla i vänsterfoten, är inte tillgänglig.

Inga problem är dock för stora för Özcan Melkemichel.
Jonathan Ring har inhämtats till truppen och detta är en stålande värvning. En jätteduktig ytter som kommer vålla skador på motståndarförsvar.

En liten boost för överspelet är att Badji fick trycka dit en fin strut mot Elfsborg i förra omgången (2-2). Bränt en del lägen i sina dagar Badji men jag tycker mig se lite förvandlig. Är en duktig fotbollsspelare som besitter kraft och fart, bara mer skärpa i avsluten. Självförtroendet lär iaf vara på topp.

Annars ett stabilt spelande djurgånden som lugnt och harmoniskt skapar sina lägen. Tycker att Dif kontrollerar matchen på ett ganska bra sätt mot Elfsborg som för övrigt känns väldigt uddlösa i år.

Blir nog inte större överraskningar i elvorna på söndag och dessa herrar kommer förmodligen att starta.

Djurgården:
Isaksson
Beijmo, Une Larsen, Olsson, Augustinsson
Ring, Walker, Karlström, Radetinac
Bajdi, Kadawere

Hammarby:
Wiland
Borges, Fallman, Paulsen, Sandberg
Martinsson, Hamad, Andersen
Khalili, Dibba, Tankovic


Tror på en böljande match med mycket lägen alltså. Där Wiland fortfarande agerar otryggt (såg du ens Paulinhos skott innan det rasslade i nättaket?)
Där Hammarby i match efter match släpper till bra lägen relativt enkelt. Vare sig det är BK Häcken borta eller Brommapojkarna hemma så får försvaret det väldigt svettigt när motståndarna kommer i attack. Ser lite segt ut.
Ett Djurgården som spelar stabilt och kompetent ska nog ha nycklarna till att straffa bajen både en och två gånger.

Två lag som spelar på sin hemmaplan och på ett underlag där det går fort, väldigt fort.
Historiskt sett så har matcherna dessa två lagen emellan på tele2 varit både chans- och målrika.

Både Hammarby och Djurgården har inlett säsongen på ett bra sätt och det finns inte dåliga vibbar från någon sida.
Inget lag går därav in i matchen med negativa känslor eller någon form av ångest. Kan inte annat än tänka mig att det blir en sån härlig full fart framåt match från båda lagen.

SPELTIPS
Över 2.5 mål till 1.83 hittas hos LeoVegas

3/5u

//gurkan



This is the stats tab
This is the post tip