Lördagens kvällsmatch i den tyska andraligan, 2. Bundesliga, erbjuder ett riktigt toppmöte från Esprit Arena där Düsseldorf och Werder Bremen drabbas samman. Det är två lag som är på förhand tippade att ta sig upp till Bundesliga. Düsseldorf kom förra säsongen på en femte plats, där de gjorde en stark ligaavslutning och har sedan köpt in lite förstärkning. Werder Bremen åkte ur Bundesliga och håller fortfarande på och bygger upp laget. Därmed har Düsseldorf en betydligt större chans att vinna mötet.

Denna säsong har Düsseldorf inlett med en stark triumf borta mot Sandhausen. Efter en mållös första halvlek skulle anfallsstjärnan Rouwen Hennings presentera sig direkt. Efter en halvtimmes spel hade han gjort både 1 - 0 och 2 - 0 för Düsseldorf, inom loppet av sex minuter. Förra säsongen blev det 9 mål och 3 assister för 33-årige Rouwen Hennings, som denna säsong är en nyckelspelare. Düsseldorf skapade klart mest i debuten och visade att de är ett lag att räkna med denna säsong.

Werder Bremen har inte återhämtat sig efter alla förluster och nedflyttningen från Bundesliga. Laget hamnade nästsist med 31 poäng efter 34 omgångar. Denna säsong i andraligan har de inlett med ett oavgjort resultat hemma mot Hannover 96. Efter en mållös första halvlek hade Werder Bremen turen på sin sida i början av den andra halvleken, då mittbacken Simon Falette i Hannover gjorde ett självmål. Men som vanligt klarar inte Werder Bremen att hålla nollan. Hannover kvitterade till resultatet 1 - 1.

Det kommer att ta tid för Werder Bremen att bygga upp ett lag som är kapabla till att tävla i den högsta ligan. Under tiden är det troligt att de tappar poäng och åker på stryk mot starka lag i andraligan, som dessutom har vind i seglet. Düsseldorf ska vara en klar favorit, där marknaden erbjuder bra odds på dem, på asiatisk handikapp 0, med en försäkring på pengarna tillbaka vid oavgjort i matchen. Det blir alltså en förlust vid en Werder Bremen bortaseger och vinst vid en rak Düsseldorf seger i matchen.

Speltips Düsseldorf - Werder Bremen:
1 asian 0 (samma som Düsseldorf draw no bet) - odds 1.80 hos Pinnacle , Bethard & SpeedyBet .

---
Preliminär startelva från Bundesliga.com - Düsseldorf:
Florian Kastenmeier, Leonardo Koutris, Dragos Nedelcu, Christoph Klarer, Matthias Zimmermann, Kristoffer Peterson, Shinta Appelkamp, Edgar Prib, Marcel Sobottka, Felix Klaus & Rouwen Hennings.

Preliminär startelva från Bundesliga.com - Werder Bremen:
Michael Zetterer, Jean-Manuel Mbom, Lars Lukas Mai, Omer Toprak, Anthony Jung, Joshua Sargent, Niklas Schmidt, Maximilian Eggestein, Yuya Osako, Felix Agu & Niclas Füllkrug.
---

This is the stats tab
This is the post tip