Elfsborg slår Trelleborg hemma på söndagen? Det tror jag, raka ettan spelas.

Boråsarna vill nog helst glömma våren. Svagt spel och klena resultat gör att laget bara skrapat ihop nio poäng. Ligger efter Trelleborg inför den här omgången. Senaste veckan har dock varit positiv för deras del:
- Kvitterade till 1-1 på tilläggstid mot Blåvitt i måndags.
- Besegrade Dalkurd klart på bortaplan i torsdags.

Potentialen i laget är stor, vilket jag varit inne på tidigare. Kanske börjar det äntligen lossna lite nu? Truppen är också bred nog för att hantera ett tajt schema, de kan lätt rotera in ett par spelare med bibehållen kvalitet. Bra skadeläge, i stort sett inget avbräck att tala om. Truppen:

Kevin Stuhr Ellegaard, David Olsson
Jörgen Horn, Daniel Gustavsson, Samuel Holmén, Simon Lundevall, Issam Jebali, Joakim Nilsson, Rami Kaib, Ibrahim Dresevic, Robert Gojani, Per Frick, Simon Olsson, Jesper Karlsson, Emir Bajrami, Christopher McVey, Viktor Prodell, Alex Dyer, Stefan Ishizaki

Trelleborg har gjort det okej. Tog tre otroligt viktiga poäng hemma mot BP i torsdags och jag gissar att det var lite av en urladdning för laget. Min känsla är att det inte kommer vara lika lätt för Trelleborg att ladda om för den här bortamatchen som det blir för Elfsborg, som har fördel av hemmalag. Med bara två dagars vila inför den här matchen kan jag tänka mig att TFF är lite nöjda och mätta - våren är okej resultatmässigt och segern mot förmodade bottenkonkurrenten BP var viktig. Här väntar sig ingen någonting av laget och med tanke på att det är sista matchen före VM-uppehållet - får vi se en liten utcheckad prestation här?

Elfsborg ska vara en klass bättre. Med hemmaplansfördel och "på gång"-känslan de borde ha efter senaste veckan tycker jag de ska ha mycket bra chans att vinna här.

This is the stats tab
This is the post tip