FC Basel-Manchester City

En av dagens två matcher i CL. Just denna matchen kommer hamna lite i skuggan av dagens stormatch mellan Juventus och Tottenham. Känns som att denna reken skriver sig själv och det är väl inte någon som är speciellt förvånad över en rek likt denna. I vilket fall, tror City kommer vinna med minst två bollar mot Basel idag.

Så vad har vi för lag att kika på?
Basel tar emot City på hemmagräs. Huserar allt som oftast i toppen av ligan hemma i Schweiz. Har för tillfället åtta raka segrar i ligan vilket visar på vilket storlag man är i landet. För tillfället ligger man på en andraplats efter 21 omgångar, återstår att se om man lyckas med bedriften att vinna nio raka ligatitlar. Det har även gått bra i CL för laget i år. Placerade sig på en andra plats i gruppen, 3 poäng bakom United. 4 vinster och 2 förluster slutade man på i gruppspelet. Förlusterna kom i en av matcherna mot United, och en mot CSKA Moskva. Utan att ha sett alla matcher känns det som en stabil insats av Basel, som visar att man inte bara är starka hemma i Schweiz, utan kan vara med och fightas i Europa. Kommer senast från en 2-0 vinst mot bottenlaget Thun.

City är årets stora utropstecken i fotbollseuropa och det är väl knappast någon som har missat. Börjat urstarkt och radade upp segrar. Fortsatte starkt och radade upp segrar. Kort sagt: man vinner näst intill hela tiden. I totalt fyra matcher har man tappat poäng i ligan, varav en är förlust och tre är kryss. Kommer senast från en stark match mot Leicester där man vann med 5-1 efter hela 4 mål på en halvlek av Aguero. Starkt! Laget mäktar med nästan tre mål per match i ligan hittills vilket är riktigt bra.
Var nära att gå rent i gruppen i CL men fick se sig besegrade mot Shakhtar Donetsk i den sista, betydelselösa, matchen.

Så, vad får vi av detta? Basel är ett bra lag, men ska denna afton inte ha mycket att sätta emot när Europas kanske hetaste fotbollslag kommer på besök. City är ett par nummer förstora och kommer med största sannolikhet att gasa på från första minuten. Ett bra resultat på bortaplan i första matchen är guld värt innför returen och jag tror inte city kommer att spara på krutet. Spelar därför City -1.5 asian. Ligger runt 2 gånger pengarna på de flesta sidorna med så högt som 2.09 hos Pinnacle . Tror på 4-1 för citys favör ikväll.

This is the stats tab
This is the post tip