Äntligen är det dags för Allsvenskan att dra igång en ny säsong och man gör det när de regerande mästarna Malmö FF gästar Platinum cars arena och IFK Norrköping.

Ett Norrköping som med ny tränare i Andreas Alm blandat och gett under försäsongen där man lyckades ta sig vidare från gruppen i Svenska cupen, men fick se sig klart och rättvist besegrade av just Malmö FF i kvartsfinalen.

Malmö då, efter förra årets SM guld har man spetsat till och breddat truppen ytterligare och har på förhand seriens absolut bästa trupp. Man skulle kunna ställa upp med två olika startelvor som definitivt skulle vara en bra kandidat till guldet båda två. Med det sagt är dem de självklara favoriterna till att lyfta bucklan även i slutet på denna säsong. För MFF har cupen hittills spelats av utan några större problem och nu väntar bara Djurgården i en final innan man eventuellt får lyfta säsongens första trofé. Med det sagt, ett formstarkt och stabilt Malmö med högt självförtroende som går in i denna allsvenska säsong.

Historien talar för Malmö

Historiskt sett är MFF ett bra lag i premiärerna då man endast tappat poäng i 2 allsvenska premiärer sedan 2014 samt vunnit de 4 senaste. På det har man dessutom vunnit de 5 senaste mötena dessa två lag emellan.

Malmö kliver in i den här matchen som de självklara favoriterna och trots hemmaplan ser jag inte Norrköping kunna sätta emot tillräckligt för att lösa poäng här. Vi hittar Malmö -1.0 asian handicap till 1.76 hos Unibet .
This is the stats tab
This is the post tip