Aston Villa åker till Leicester ikväll och med vinst kan ta sig ur sin 19 plats i Premier League. Dean Smiths lag ligger bara 2 poäng bakom 17 plats med en till match till godo efter denna och möter ett Leicester lag utan vinst i ligan sedan 22 Januari.

Man måste ju ge respekt till vad Leicester har åstadkommit denna säsong och ligger nuvarande på tredje plats i ligan. Med 10 matcher kvar här man 15 vinster, 5 oavgjorda och 8 förluster men är utan vinst på senaste fyra. Det kom mot West Ham i Januari. Förluster mot Man City och Norwich följde. Men man lyckades vinna 1-0 mot Birmingham i FA Cupen. Skall dock påpekas att Leicester har bara vunnit en av senaste fyra mot Villa och blev utslagna av dom i semin av Liga Cupen.

Lördagens resultat va snälla för Villa då alla i botten striden förlorade förutom Brighton som kryssade. Vinner man ikväll går man om West Ham på 16 plats. Man är också mycket medvetna om att man möter Chelsea, Liverpool och Man Utd i tre utav nästa fyra matcher så med Leicesters liga form så ser man denna som en påpasslig uppgift ikväll.

Vardy har varit skadad i två matcher men är antagligen tillbaka för denna match. Råder frågetecken över Chilwell så Fuchs kommer in om fortfarande skadad. Amartey och Mendy är fortfarande ute. Ndidi startade mot Birmingham i cupen då han fortsätter få matchtid efter sin knä skada. Perez och Barnes återvänder nog till kanterna.

För Villa saknas sen tidigare Heaton, Wesley och Steer. McGinn är skadefri men denna matchen kommer för tidigt för honom. Reina är tillbaka i mål då Nyland stod i cupen och Trezeguet kanske får en start? Samatta har imponerat på mig och har 2 mål på 5 nu och ikonen Jack Grealish är tillbaka i träningen efter en liten skada han fick mot City.

Tänkbara elvor:

Schmeichel; Ricardo, Evans, Soyuncu, Chillwell; Perez, Praet, Ndidi, Maddison, Barnes; Vardy

Reina; Gilbert, Engels, Mings, Targett; Nakamba, Luiz; Trezeguet, Grealish, El Ghazi; Samatta

Mitt tips:

Total underskattning av bolagen i mina ögon. Visst AV har inget borta facit och skryta om men vi är i den delen av säsongen då motivation slår klass och Villa har en stor morot att man tar sig ur botten med vinst. Råder frågetecken om hur man ställer upp men McGinn är ju den enda som platsat om helt frisk. Jag förväntar mig att man startar med samma formation som senast, en sorts 4411 med Grealish i en fri roll.

Man har försökt på senare tid och spela med en tre bakslinje men gick tillbaka på en fyra mot City i cupen och det såg mer naturligt ut för spelarna. Engels och Mings är helt klart bästa paret dom har. Jag gillar Targetts överlappningar på vänstern och Grealish är som bäst när han får friheten och vandra runt plan. Samatta imponerar mer än vad Wesley gjorde innan sin skada och ser ganska mål farlig ut.

Jag hade trott mer på Leicester om man inte hade så många små skador här och var. Vardy och Chilwell dras med problem, Ndidi är inte helt hundra än men är annars deras viktigaste pjäs framför backlinjen. Om Fuchs startar så ger han inte samma offensiva styrka som Chilwell.

Jag tar Aston Villa +1.25 @ 1.93, att man får fortfarande en halv vinst om Villa förlorar med en balja är ju helt sjukt på tanke på hur matcherna har varit lagen imellan.

Lycka till!

This is the stats tab
This is the post tip