Atlético-seger spelas til 2.05 hos FastBet .

Enda sedan Atlético Madrid åkte ur gruppspelet i Champions League har laget varit de främsta favoriterna till att ta hem Europa League. Inte så konstigt kanske med tanke på hur lagets presterat i Europa de senaste åren - final säsongen 2013/2014 och 2015/2016 i Champions League. Noterbart är att startelvan ser mer eller mindre desamma ut från finalen 2016, bortsett från att Antoine Griezmann lekkamrat numera oftast heter Diego Costa och inte Fernando Torres vilket spontant känns som ett bättre anfallspar.
Men historia är en sak, hur har den här säsongen sett ut då?
Trots uttåget i Champions League-gruppspelet så har laget visat upp en hög nivå i stort sett hela säsongen, och faktum är att man ser ut att sluta före stadsrivalen Real Madrid tabellen. Bara det säger en hel del.

Hatten av för Rudi Garcia som gjort ett strålande jobb i Frankrike och sett till så att Marseille står på de scener som man hör hemma på. Senaste gången klubben tog en titel var snart sex år sedan så en final i Europa League är mer än välkommet.
Melodin i Europa League har varit Stade Vélodrome. Och Dimitri Payet då. På den mäktiga arenan framför sina hemmafans har laget varit vunnit åtta av sina nio matcher i Europa League (kvalspel inräknat).
Bortaplan då? Där har det bara blivit en seger på de nio spelade matcherna.
I fredags fick man "bara" 3-3 mot Guingamp vilket gör att det ser ut som att Marseille missar CL-biljetten trots den fina säsongen.

Troliga laguppställningar

Marseille (4-2-3-1)
Pele - Sarr, Rami, Gustavo, Amavi - Lopez, Sanson - Thauvin, Payet, Ocampos - Germain
Tveksamma: Rolando (30/1), Mitroglou (18/8)

Atl Madrid (4-4-2)
Oblak - Juanfran, Savic, Godin, Luis - Correa, Gabi, Niguez, Koke - Costa, Griezmann
Tveksamma: Gimenez (22/1), Vitolo (13/1)

Matchen spelas i Lyon, men trots att matchen spelas i Frankrike ser jag ingen hemmaplansfördel för Marseille.
Marseille har haft stora problem i Europa League när man inte spelat på Vélodrome och undertecknad håller jag spanjorerna ett par snäpp högre.
Fransmännen ska naturligtvis inte underskattas och allt kan definitivt hända i en final. Men spelmässigt har jag inte varit speciellt imponerad av Marseille och med det i åtanke känns 2.05 (hos nya uppstickaren FastBet ) på att spanjorerna vinner under ordinarie tid väldigt bra!
Lägg därtill att mittbacken Rolando som avgjorde senast mot Salzburg uppges vara tveksam, samma sak gäller för greken Konstantinos Mitroglou.

Tippar 0-2, vad tror ni?

@3quartistan på twitter

Lycka till vid rygg!

This is the stats tab
This is the post tip