Åttondelsfinal, del 1 av 2, i Champions League. Spanska Real Madrid får börja hemma på Bernabeu mot på förhand tippade favoriter - Manchester City. Även i detta första möte är Man City en pytteliten favoriter till seger, till cirka 2.35 och det är inte att undra på. Real Madrid har tappat formen i ligan och blivit utslagna i den spanska cupen. Man City har fått ett dystert besked men har bara reagerat positivt på det. Båda lagen är starka i sina försvar så jag räknar med att de är det även mot varandra.

Det spårade ur totalt i Real Madrids Copa del Rey match hemma mot Real Sociedad, som slutade 3 - 4. Sedan dess har Real Madrid spelat två matcher i den spanska La Liga, som har slutat 2 - 2 hemma mot Celta Vigo och 0 - 1 borta mot Levante senast. Det finns en del problem i offensiven och värre är det nu när Eden Hazard, för tredje gången denna säsong, är skadad på nytt. Dystert. Försvaret håller världsklass ändå, med minst antal insläppta mål i La Liga, nämligen 17 insläppta mål på 25 matcher.

Man City är avstängda från europeisk fotboll i två års tid, på grund av ekonomisk dopning. Sedan beskedet kom har de spelat två matcher i Premier League och vunnit dem med 2 - 0 hemma mot West Ham och senast blev det 1 - 0 borta mot Leicester. Det var en stark reaktion från Man Citys sida, speciellt i försvarsspelet med tanke på att laget har haft stora bekymmer med att hålla nollan denna säsong. Framåt har Man City anfallaren Raheem Sterling tveksam till start på grund av en skada.

I Premier League har Man City snittat cirka ett insläppt mål per match, så de är starka i sin defensiv också. Under de två senaste matcherna har spelarna verkligen höjt sig och det är jag övertygad om fortsätter även i Champions League. Då Man City inte heller har öst in mål på sistone lutar detta möte mot en tuff och inte så målrik affär som det brukar vara när lagen är involverade. Därmed spelar jag på att matchen slutar under 3 mål, med pengarna tillbaka vid just 3 mål i matchen.

Själva oddset finnes hos 888sport , Casumo , Unibet & LeoVegas .

---
Bekräftad startelva - Real Madrid:
Thibaut Courtois, Ferland Mendy, Sergio Ramos, Raphael Varane, Daniel Carvajal, Casemiro, Federico Valverde, Luka Modric, Isco, Karim Benzema & Vinicius Junior.

Bekräftad startelva - Manchester City:
Ederson Moraes, Kyle Walker, Nicolas Otamendi, Aymeric Laporte, Benjamin Mendy, Kevin De Bruyne, Rodri, Ilkay Gündogan, Riyad Mahrez, Gabriel Jesus & Bernardo Silva.
---

This is the stats tab
This is the post tip