Roma över 3 hörnor i 1:a halvlek.

Dags för andra mötet i Champions League mellan Roma-Shaktar, det första slutade i en Ukrainsk hemmaseger med 2-1.

Roma mäktade med tre vinster, två oavgjorda och en förlust i gruppspelet. Det resulterade i att laget vann gruppen på inbördes målskillnad före Chelsea. I ligan placerar man sig på en tredjeplats och man kommer att få fokusera på att fixa en CL plats till nästa års turnering då gapet upp till Juventus och Napoli är alldeles för stort. Nog om det, över till morgondagens drabbning på Stadio Olimpico.

Efter förlusten på bortaplan så är förutsättningarna enkla. Man måste minst göra ett mål för att ha chans till avancemang.
Roma måste alltså med andra ord framåt och man kommer vara det spelförande laget i den här matchen. Man spelar alltid offensiv fotboll på hemmaplan och brukar som oftast göra det från start. Man brukar även skapa många hörnor och det är där jag lägger mitt fokus. Roma snittar i ligan 8.47 hörnor på Stadio Olimpico. På dom fem senaste hemmamatcherna har man skapat 13, 9, 10, 10 och 12 hörnor och lägg då märke till att 9, 5, 7, 4, 5 har skapats i första halvlek.

Shaktar har gjort det riktigt bra i Champions League. Man kom tvåa i en på förhand riktigt tuff grupp, starkt!. Donetsk har ett bra lag med offensivt skickliga spelare. Men man är två helt olika lag på hemmaplan kontra bortaplan. På Metalist Stadium så är man kapabel till att utmana i stort sett varenda lag i världen vilket man bevisade i gruppspelet då man tog full pott efter att ha besegrat Napoli och Man City.

Shaktar har ena foten i en kvartsfinal och det är Roma som måste framåt. Eftersom ett mål räcker så är det svårt att förutspå om det fortfarande är Shaktar eller om det är Roma som har greppet om en kvartsfinalplats när andra halvlek blåses igång. Jag känner mig iallafall rätt övertygad om att hemmalaget kommer vilja gå framåt från start. Värt att notera är att man på bortaplan i första mötet skapade sju hörnor i första halvlek.

Ett hörnglatt och motiverat Roma ska ha bra chans att lösa minst fyra hörnor i första halvlek. Poletterna investeras till till 1.85 hos William Hill .

3/4 U

Twitter: KGspel&rek

This is the stats tab
This is the post tip