Det borde vara en enorm klasskillnad i det här VM 2018 mötet då stornationen England ställs mot blåbärsnationen Panama i den andra gruppspelsmatchen i grupp G. Något som spelbolagens odds också visar då England är väldigt stora favoriter till segern i matchen. Matchen spelas söndag 24 juni kl 15.00 på Niznij Novgorod Stadion i Novgorod och grupp G innehåller Tunisien och Belgien. Jag tror att England vinner enkelt och med flera måls marginal.

England har klass och är vana tufft motstånd i Europa och många av spelarna håller till i Premier League. England gjorde ett väldigt bra VM-kval där man inte förlorade en enda match och spelade fin och offensiv fotboll. Jag var imponerad av England även om kvalgruppen inte höll högsta klass då Slovakien och Skottland slutade två och trea i gruppen.

Med stjärnspelare som Raheem Sterling från Manchester City, Jesse Lingard från Manchester United, Jordan Henderson från Liverpool och Harry Kane från Tottenham känns England väldigt spännande. Det kryllar av unga spelare som är på väg uppåt och det här laget kan gå långt i VM 2018. Särskilt då de fått en bra lottning.

Panama håller en helt annan och sämre klass än England även om de överraskade positivt i gruppspelet i CONCACAF. Panama tog sig till VM 2018 via en tredjeplats i den sista rundan av VM-kvalet där man slutade trea efter Mexiko och Costa Rica. Det ska dock nämnas att man slutade före lag som USA, Honduras och gamla Sverige-bekantingen Trinidad & Tobago i sin VM-kvalgrupp.

Panama har väldigt få spelare som fotbollsintresserade i Europa känner till. Laget från Centralamerika består av ett gäng mediokra spelare och lagets stora stjärna heter Blas Perez. En spelare som gjort elva mål för Panama under de fyra senaste VM-kvalen. Jämfört med Englands stora superstjärnor från Premier League väger dock Perez väldigt lätt.

Rutinerade England med ett lag fullt av stjärnor borde vinna lätt mot ett orutinerat Panama som deltager i VM för allra första gången. Särskilt då England redan spelat en match och de värsta premiärnerverna är borta. Jag tror att England vinner matchen med minst två mål och spelar därför England med asian handicap -1,5. Ett riktigt bra speltips.

Speltips: England asian hcp -1,5

This is the stats tab
This is the post tip