I den tredje och sista gruppspelsmatchen i grupp B spelar Spanien mot Marocko på Kaliningrad-stadion. Parallellt spelar Iran mot Portugal samma tid. Läget i gruppen är som så att Spanien och Portugal leder med 4 poäng vardera, Iran ligger på tredje plats med 3 poäng och jumbon Marocko med noll poäng. Då Marocko ännu inte har gjort mål i mästerskapet har jag väldigt svårt att se hur de ska lyckas med bedriften mot Spanien, i en match där det kan räcka med kryss även för Spanien. Därför är det mest intressant med ett spel där båda lag inte ska lyckas med att göra mål i matchen.

Spanien är givetvis en av VMs stora favoriter. I öppningsmatchen spelade de 3-3 mot Portugal, där spanjorerna hade lite otur med dels att De Gea slarvade i mål och dels att världens bästa fotbollsspelare, Ronaldo, hade en av sina bästa dagar. Vändningen kom direkt i 1-0 vinsten mot Iran, där Spanien genast började försvara sig bättre och Diego Costa gjorde jobbet framåt. Att Spanien ska göra mål framåt mot vilken motståndare som helst är nästan givet, men i detta möte kan det faktiskt räcka med 0-0 också, förutsatt att Portugal bara inte förlorar mot Iran. Att göra mål på Marocko har dessutom visat sig vara svårt.

Marocko släppte in ett självmål i den sista minuten i öppningsmatchen mot Iran. Även om Marocko hade ett stort bollinnehav så skapade de ändå inte så mycket vasst framåt. De har stora problem med att avsluta och någon vass toppanfallare saknas verkligen. I den andra matchen gjorde Ronaldo ett tidigt mål för Portugal, som sedan kunde hålla undan och vinna med 1-0. Återigen lyckades inte Marocko göra något mål framåt men inte heller släppte de in något mer mål bakåt. I mitt tycke försvarade sig Marocko förvånansvärt bra efter Ronaldos tidiga mål så det finns mycket att ta med sig från den förlusten. Anfallsspelet dock saknar allt så jag kan bara inte se hur Marocko ska kunna lyckas med något framåt.

Spanien kommer givetvis att äga denna match och det är dessutom viktigt med målskillnad för att komma etta i gruppen och inte låta Portugal vinna gruppen på grund av bättre målskillnad. I och med detta kommer Spanien att hålla mycket fokus på defensiven för att inte släppa in något mål, som förstör målskillnaden. Då Marocko dessutom har stora problem offensivt med att hitta nätet finner jag ett stort värde i att lägga ett spel på att båda lag inte gör mål till 1.73 i odds hos LeoVegas och MrGreen .
---
Preliminär startelva Spanien: David De Gea, Daniel Carvajal, Gerard Pique, Sergio Ramos, Jordi Alba, Sergio Busquets, Andres Iniesta, Lucas Vazquez, David Silva, Isco & Diego Costa.

Preliminär startelva Marocko: Munir, Achraf Hakimi, Manuel da Costa, Medhi Benatia, Nabil Dirar, Hakim Ziyech, Karim El Ahmadi, Younes Belhanda, Mbark Boussoufa, Nordin Amrabat & Khalid Boutaib.

This is the stats tab
This is the post tip