Ännu en ny vecka fullspäckad med svensk ishockey och vi börjar med att titta på mötet mellan IF Björklöven och Kristianstads IK.

Björklöven ligger etta än så länge och har inlett starkt denna säsong med 5 vinster av 5 spelade matcher där man har mött både botten och toppen lag från förra säsongen och visat tidigt på att man vill gå upp till SHL och markera att man är ligans bästa lag denna säsong också.

En del av det som gör ett toppen lag till ett toppen lag, är att man dels inte bara kan visa att man kan krossa lag, men även att man kan spela från underläge samt stänga matcher, vilket Björklöven har visat att dem kan än så länge. Jag tycker att Björklöven visar att dem är starka på alla kvalitéer där man har ett starkt ledarskap, målgörare, defensiv och en stabil målvakt. Kristianstad kommer minst sagt få en väldigt tuff kväll framför dem på borta is mot ett otroligt starkt och taggat Björklöven.

Så istället för att fokusera så mycket på Björklöven så har jag tänkt prata lite mer om Kristianstad. Kristianstad har spelat 7 matcher där man endast har tagit en 3 poängare sedan förlorat 4 samt vunnit en och förlorat en på straffar. Kristianstad ser minst sagt lika dåliga ut som förra säsongen statistiskt sett. Dock så som många andra lag, så ser jag potential. Trots att man på pappret inte allas ser bra ut så har man ändå visat att man faktiskt kan göra match av matcher d.v.s. spela jämnare än vad matchen borde vara. Jag tycker överlag att många botten lag från förra säsongen (inkl Väsby) har spelat jämnare än vad matcherna borde vara, men det kan också vara för att det är tidigt in på säsongen men som jag ändå tycker är värt att nämna.

I söndags så spelade man borta mot ett ostabilt Timrå där matchen slutade 4-2 till hemmalaget. Dock så ledde Kristianstad 2-1 i 3:dje perioden men efter ett pp mål i mitten av perioden så fallerade det snabbt med ännu ett mål från hemma laget efter bara 1 minut efter kvitteringen.

Hursomhelst, vad jag menar med potential specifikt är att man visar att man kan göra mål (bortsett från matchen mot Södertälje). Därmed så ser jag en chans för dem att vinna, den är inte alls stor, men den finns. Det krävs dock väldigt mycket "flax" och ett Björklöven som måste ha en väldigt dålig dag.

Mitt speltips är 1, men som jag inte rekommenderar att lägga för att oddsen är alldeles för låg, och är inte värt att spela på i längden. Därmed kommer jag själv inte att spela på det och lägger istället mitt fokus på andra spel man kan lägga på i denna match vilka är:

Asian handicap -2 Björklöven, över 5,5 mål i matchen samt ett extra spel.

@1,95 Asian handicap -2 Björklöven: Detta spela kan vara värt att lägga på då jag förväntar mig och tror starkt på ett resultat där hemmalaget tillvisdel krossar Kristianstad. Detta är ett spel du bör spela istället för 1x2 då oddsen är bättre här och chansen är relativ stor att det går in.

@1,95 Över 5,5 mål: Som jag förklarade i min analys så har Kristianstad en tendens att göra match av matcher. Där med, så kan jag tänka mig att Kristianstad slänger in minst 1 eller 2 puckar och Björklöven dess fler. Skulle säga att beroende på hur måltaggade och hur snabbt Björklöven vill stänga matchen är så kommer det minst bli 5 puckar i mål sammanlagt men tror på att det kommer bli fler.

@? Björklöven i underläge första perioden: Låt oss teoretiskt sett säga att Björklöven ligger under någon gång under den första perioden så kan det vara värt att slänga in ett "live bet" där du lägger på att Björklöven vinner matchen. Detta för att oddsen kommer att gå upp om dem är i underläge och jag tror starkt på att Björklöven kommer att vända matchen om dem ligger under.

Lycka till damer och herrar!

This is the stats tab
This is the post tip