Dags för match två i Eastern Conference finalen (semifinal i Stanley Cup). Carolina Hurricanes tar emot Florida Panthers och det blev minst sagt en lång match senast! Lagen fick tillslut spela sju perioder och nästan 140min ishockey innan Matthew Tkachuk hittade nätet och avgjorde för Florida. En riktigt tuff urladdning för båda lagen fysiskt och nu endast två dygn senare är det dags för match igen. Dock tror jag benen känns lite lättare i Florida som fick utdelning för sitt hårda slit och har nu 1-0 i matchserien.

Båda Carolinas mål senast kom i powerplay så denna gång gäller det för Florida att inte ta några onödiga utvisningar. 5 mot 5 spelet såg riktigt stabilt ut för Florida och jag tror bortalaget har fina chanser att få med sig ett resultat även denna gång.

Värdet ligger på bortalaget

1X2 oddset är satta 2.20-4.00-2.80 hos bet365. Inklusive förlängning står Carolina i 1.67 och Florida 2.30. Jag tycker 1X2 oddset är ganska rätt satt (kanske ska ner lite på Florida) men att inkl förlängning oddset absolut är för högt. Nog ska det vara fördel Carolina på hemmais men jag tycker inte hemmafördelen är lika stor i ishockey som i exempelvis fotboll. Jag skulle vilja värdera lagen som jämnbra och tycker inte hemmafördelen ska skjuta ner oddset så mycket på Carolina.

Florida har gång på gång nu bevisat att man är att räkna med och att man kan vinna över dem allra bästa. Därför tycker jag värdet ligger på Florida i detta mötet som tog en blytung vinst senast och fortsätter på vinnarspåret. Jag väljer därför spela: Florida Panthers ML (inklusive förlängning) @ 2.30 hos bet365. Jag investerar 2.5 units (1-5u skala).
This is the stats tab
This is the post tip