xG-siffrorna har match efter match talat för att Canes borde vinna men Florida drar gång på gång det längsta strået. Något som varit lite av en trend för Florida just i slutspelet. De förlorade majoriteten av matcherna i xG både mot Boston & Toronto men ändå står dem här i konferensfinal. Vad kan det bero på då?

Dels har Bobrovsky varit briljant i målet och snittar endast 2,32 insläppa per match i slutspelet (har stått 12/14 matcher). 2,32 insläppta per match kanske låter som ganska medelmåttiga siffror i ett slutspel men Florida snittar faktiskt hela 4,2xGa per match så Bobrovsky har verkligen gjort jättefina insatser i kassen. Man har utöver detta visat otroliga laginsatser och trots att Florida varje match gått in som underdogs har man vunnit 10 av 14 matcher i slutspelet.

Finns en annan spets

Utöver Bobrovskys prestationer så har hårt arbete i defensiven och individuell briljans i offensiven har varit avgörande faktorer för Florida. Spelare som Tkachuk, Verhaeghe och Barkov har gång på gång visat på effektivitet i anfallszon och blivit matchvinnare.

Just den spetsen i offensiven ser jag inte i motståndarlaget. Carolina skapar ofta väldigt mycket sett till xG och får ofta matchbilden dit laget vill. Men att föra en match och att sätta pucken i nät är inte riktigt samma sak. Även om man skapar chanser behöver man någon som ska förvalta chanserna också. Visst håller samtliga spelarna i laget hög klass men jag saknar dem där tydliga matchvinnarna och målskyttarna som ska kliva fram när det är skarpt läge.

Jag är otroligt imponerad av Florida och tror att dem fortsätter på vinnarspåret. Därför väljer jag Florida-sidan här och spelar: Florida (Moneyline) @ 1.917 hos Pinnacle. Jag investerar 2.5u (1-5u skala).
This is the stats tab
This is the post tip