Spelvärde i Hockeyallsvenskan
Kristianstad- Västerås rak 1a @ 2.90 bet365

Kristianstad är ett lag som är väldigt mkt upp och ner och det är svårt att veta om man får se upp eller ner i varje match då de är väldigt ojämna. Ikväll ställs dem hemma mot Västerås. Kristianstad har sen ett antal matcher tillbaka värvat in målvakten Christian Engstrand som stått såväl i SHL som Hockeyallsvenskan och gjort det mkt bra. Nu har han deltagit i 4 matcher och blivit varm i kläderna efter att inte ha spelat på 8-9 månader innan dess. Det har sett helt okej ut och Kristianstad har behövt få in en målvakt som kan hjälpa dem att fixa nytt kontrakt. Engstrand vilade nu sist och kommer troligen stå idag vilket förhoppningsvis är positivt och det tror jag att det är. Kristianstad har en avstängd spelare Nikolai Skladnichenko och han har endast spelat 5 matcher med Kristianstad så jag vet inte hur mkt skillnad det kommer att göra i den här matchen. Förhoppningsvis inte så stor skillnad då han inte varit där så länge. I sina 4 första matcher mäktade han endast med 0 mål och 1 assist. Men nu senast innan matchstraffet så gjorde han helt plötsligt 3 mål borta mot Modo. Men som sagt han är inte med och jag tror inte det ska ha nån avgörande betydelse här.

Kristianstad har allt att spela för för att kunna rädda kontraktet då dom är 3 poäng under sista strecket med 4 matcher kvar att spela. Så denna matchen är oerhört viktig för Kristianstad för att dom ska kunna komma förbi Almtuna som endast är 3 poäng före. Kristianstad har bra form. Spelade 5-5 borta mot Modo senast och förlorade på straffar vilket ju får ses som bra för ett bottenlag. Kristianstad har vunnit sina 2 senaste hemmamatcherna med 2-0 mot Karlskrona och hela 9-2 mot Mora så hemmaformen är det inget fel på. Beträffande skador i Kristianstad så har jag inte hittat nån info om det alls tyvärr.

Västerås spelade som tränaren uttryckte sig sin sämsta match på hela säsongen förra matchen då man förlorade hemma mot Almtuna med 2-4 och det såg inte alls bra ut för Västerås. Västerås har sett dåliga ut en längre tid nu och har endast vunnit en match på 6 senaste. Västerås har dessutom inte så mkt att spela för vad det gäller tabelläget. Västerås har för långt upp till övre strecket och har klarat sig till vidare kval eftersom det är gott om marginal till strecket som avgör fortsatt spel uppåt.
Så det är klar fördel Kristianstad vad det gäller motivation i den här matchen. Och motivation slår ju ofta klass som det ju heter. Västerås saknar en hel del spelare till den här matchen dessutom som tränaren uttryckte det "-Vi har ju tyvärr åkt på nya sjukdomar och skador som gör att vi har behövt göra om i laget." Detta finns att läsa på Västerås hockeys hemsida sedan nån timme tillbaka idag. Så Västerås kommer alltså att sakna ett antal spelare till den här matchen. Minst 4 forwards och troligen några till spelare som inte kommer till att spela. Annan media skriver också om att Västerås saknade en massa spelare på träningen igår.

Ja allt sammantaget med att motivationen pga av tabellplaceringar borde vara högre hos hemmalaget och skador och sjukdomar på Västerås gör att jag anser att 2.90 på rak 1a är spelvärt. Dessutom är detta två lag som trivs bäst på hemmaplan vilket ju gör att även det lutar mot en etta i den här matchen.

Lycka till vid rygg och rygga på egen risk!

This is the stats tab
This is the post tip