Semifinaldags i Western Conference! Det är äntligen dags för nedsläpp i första mötet mellan Vegas-Dallas.
Hemmalaget Vegas Golden Knights som kom etta i grundserien i Western Conference tar emot Dallas Stars som också imponerande under grundserien. Vägen till semifinalerna då?

Vegas inledde slutspelet med en stabil 4-1 vinst i matchserien mot Winnipeg och slog sedan ut Edmonton med 4-2 i matcher.

Dallas fick först möta Minnesota som man vann mot med 4-2. Sedan fick man slita rejält i kvartsfinalerna innan det stod klart att man hade slagit ut Seattle Kraken med 4-3 i matcher.

Defensiven och truppbredden kan bli skillnaden

Vegas imponerade stort mot Edmonton i kvartsfinalerna när man i 5 mot 5 spelet mestadels lyckades stänga ner både McDavid och Draisaitl riktigt bra. Kan man lyckas med samma defensiva insatser mot Dallas förstafemma har Vegas goda chanser att dra det längsta strået här och ta sig hela vägen till final. Vegas är ÄNTLIGEN i princip skadefritt bortsett från målvaktsfronten där man fortsatt har problem med skador. Där har Vegas dock ändå Adil Hill som hittills gjort ett fint slutspel mellan stolparna. Nyckeln i denna matchen för Vegas blir att sätta defensiven.

Offensivt finns bland annat Eichel, Marchessault och Stone som några av lagets tydliga nyckelspelare. Utöver det har man dock en hel del spelare som gjort det bra i slutspelet och har tre kedjor som alla är riktigt vassa i offensiven. Dallas förstafemma är absolut svårstoppad men när vi pratar truppbredd och kvalitén sett till samtliga formationer tycker jag ändå Vegas vinner ganska tydligt. Jag tror att Vegas tar tag i taktpinnen från start och spelar därför att Vegas vinner @ 2.40 hos bet365. Jag investerar 2 units (1-5u skala).
This is the stats tab
This is the post tip