Igår gjorde Vittozzi jobbet och vann första sträckan på mixstafetten, även om benen såg lite stumma ut på slutet. Eller var det Olsbu Roeiseland som gick extremt bra? Chansspelet på Frankrike var kört efter första sträckan när (en sjuk?) Chevalier körde bort laget. Vann gjorde Norge och Sverige blev till sist 5a efter smak på mer…

Först ut av de individuella distanserna, är damernas sprint. Individuell start och 7,5 km gäller här. (3x2,5 km med två skyttestationer emellan). 1 liggande skytte och 1 stående skytte. För varje missat skott bestraffas man med en straffrunda som tar någonstans mellan 20-25 sekunder.
Vittozzi, Olsbu Roeiseland, Wierer, Kuzmina och Makarainen. Så ser namnen och ordningen ut i sprintvärldscupen. På 15e plats finner vi Laura Dahlmeier, vilket beror på att hon dragits med skador och sjukdomar. Som bästa svenska hittar vi OS-guldmedaljören Hanna Öberg på en 11e plats.

Sannolikt kommer vi hitta dagens vinnare bland de 6 tjejerna, även om det finns ett gäng fransyskor och en up coming star som Davidova som säkert vill ha ett ord med i leken.

Viktigt blir naturligtvis dagsformen i spåret. Men extra nerver brukar komma in på vallen när det är VM, och det brukar tex inte gynna Makarainen. Vi får se vem som håller nerverna i styr bäst.

Dagens sunda

Vittozzi fixade sunda spelet åt oss igår, och vi lutar oss mot henne även idag. Vi får 1,75 på att Vittozzi kommer topp sex. Ledare av sprintcupen, vann första streckan igår och skjuter oerhört säkert. Skidskytte är alltid skidskytte, men det är väl så nära ett maxspel man kan komma. 3 av 4 units satsar vi.

Spel: Vitozzi topp 6 Odds: 1,75 Bolag LeoVegas , Unibet Insats: 3u

Dagens chans

Det är ett getingbo i toppen av dameliten. Att tippa vinnare är allt annat än lätt. Men när vi får 7 ggr hos bet365 på Marte Olsbu Roeiseland känns det mkt spelvärt. Roeiseland visade en grym form på skidorna igår. Med ett stafettguld i ryggen, kanske nerverna kan släppa lite. För att vinna idag krävs säkerligen att hon skjuter fullt, även om hennes fart lär slå många även med en bom.

Spel: Vinnare Marte Olsbu Roiseland Odds:7,00 Bolag: bet365 Insats: 1u

Dagens svenskspel

Den som imponerad mest på mig av de svenska igår, var den minst betrodda, Linn Persson. Hon sköt bra och åkte stabilt. Med stärkt självförtroende tror jag att hon slår Susan Dunkle (USA) som hade problem med skyttet igår. Oddset är något lågt, men det känns ändå som dagens bästa svenskspel (utbudet är dåligt). Men vi nöjer oss med 2 u i insats

Spel: Linn Persson vinna H2H mot Susan Dunkle Odds: 1,61 Bolag: bet365 Insats: 2u

Dagens hålltider och åkare att hålla koll på
Starttid: 16.15
TV: Svt1, Eurosport
Väderprognos: -6, 0,3mm snö, 5m/s
Favoriter: Dahlmeier (52), Kuzmina (43), Olsbu-Roeiseland (31), Wierer (19) Makarainen(46) Vitozzi(24)
Svenskar: L Persson(54), H Öberg,(40) M Brorson(42), A Magnusson (92)

bet365 LeoVegas och Unibet är de bästa spelbolagen för spel på Skidskytte-VM.

This is the stats tab
This is the post tip