Lejonparten av matcherna på tisdagens PP-bong kommer från SHL. Fem fina fajter i blickfånget där framförallt den otroligt viktiga bottenmatchen mellan Malmö och Djurgården kittlar lite extra. Förutom svenska bataljer är det trippelt tyskt på menyn. Det är också i DEL vi finner bongens bästa skräll. Nu droppar vi trissan och sätter fart mot åtta gröna bockar!


Spelstopp: 18:591. Växjö - Frölunda 1

Sista riktiga chansen för Växjö om klubben vill snuva Frölunda på fjärdeplatsen. Lakejerna föll snöpligt mot Luleå i förra omgången. 7,9 sekunder återstod av tredje perioden då Engsund löste Björnarnas segermål. Hallam och hans mannar är ändå tämligen bra på egen is (fjärde bäst i ligan) och matcher mot Frölunda i den egna borgen är något som laget uppskattar. Blickar vi tillbaka i tiden kan vi syna inte mindre än nio vinster mot VF:s två sett till de elva senaste i Vida Arena. När samtidigt Rönnberg och gänget har bekymmer med att jobba in treor för tillfället känns ettan riktigt spelvärd och singlas.


2. Färjestad - Rögle X

Färjestad tog en blytung 5-2-skalp på isen i Leksand under lördagen. Rivalmötets kung hette Micke Lindqvist som bjöd på godis med sitt 2-0-mål. Därutöver pillade “34:an” in ytterligare en kasse och spelade också fram till ett mål. Formen är därmed fortsatt bra hos värdarna. Nu väntar Rögle. Ett bortagäng som toppar ligan men kommer från en blek insats i Gävle. RBK föll mot Brynäs med 1-3 i en match där Tambellini, Brithén och Jonsson inte spelade. Sedan innan vet vi också att Erlend Lesund kommer missa resten av säsongen. Bandyklubben har ändå visat upp en slagkraftig bredd vilket gör att vi inte kan räkna bort skåningarna. 1X2 således.


3. Malmö - Djurgården X

Det är dags! Årets i särklass viktigaste match stundar för båda dessa herrskap. En sexpoängsmatch i sin rätta bemärkelse då Redhawks-seger innebär att Djurgården lirar en ångestladdad kvalfinal. MIF står utan Alsenfelt, Pääjärvi och Bryggman som alla är skadade. Det har emellertid inte spelat någon roll på slutet då skåningarna varit ordentligt påslagna och tunga pjäser som Söderberg och Händemark gått i bräschen. Fagervall och hans Järnkaminer fick se sig slagna i jubileumsmatchen mot Örebro nyligen men kvalité i truppen finns och spelet på resande fot har den senaste tiden varit fenomenalt bra i och med fyra raka vinster. Vi chansar inte. 1X2.


4. Oskarshamn - Örebro 2

Örebro var skarpa och disciplinerade i sitt spel på Hovet häromsistens. 3-0 till ÖHK gör att Niklas Eriksson och hans mannar fortsatt ligger parkerade på den viktiga sjätteplatsen som innebär en direktbiljett till kvarten. Bortamatch mot Oskarshamn härnäst. Ett IKO som sett över de 20 senaste matcherna är sämst i klassen med strax över en poäng per match inspelad. Filander och hans mannar kommer åter få bekymmer. Värdarna var utan chans då lagen möttes i januari (3-0 Örebro) och tvåan ligger klart närmast till hands även nu. Pennan från höger med andra ord.


5. Leksand - Skellefteå X

Leksand fortsätter sin kräftgång. Spelmässigt fungerar nästan ingenting för masarna som noterats för tre raka förluster. Toppgubbar som Camper, Hrivík och Véronneau har sett trötta ut. Nu krävs en rejäl uppryckning om dalaklubben ska kunna ge sig in i kampen om sjätteplatsen. LIF ska nog ställa in sig på åttondelsfinal. Så enkelt är det. Skellefteå å sin sida har också ramlat ihop på slutet. Fem förluster sett över de sex senaste är knappast något som SAIK är vana vid. Formdipp deluxe. Möller och company har därtill haft otroligt svårt att producera på bortais de senaste veckorna vilket fem mål framåt på fyra matcher tydligt visar. Svårtippat värre. 1X2.


6. Bietigheim - Düsseldorfer 2

Fyra raka vinster kan Düsseldorfer stoltsera med. Alexander Barta har visat att gammal är äldst och 39-åringen har varit delaktig i lagets senaste segermatcher. Förutom en fin offensiv så är besökarna ruskigt täta bakåt vilket kan vara viktigt då framtunga Bietigheim står som värd. Hemmalaget har varit bra på sistone förutom debaclet (1-9 mot München i slutet av februari). Framförallt har värdarna visat upp sig från sin bästa sida under de sista 20 minuterna av matcherna vilket tyder på att laget är riktigt bra tränade. I grund och botten är det däremot inget snack om vilken av dessa klubbar som ska rankas högst. Tvåan ser ut att bli en värdemässig bomb. Då spikar vi!


7. Krefeld - Iserlohn 1

Pingvinerna från Krefeld är i en allt annat än angenäm situation. Jumbo för tillfället och ett tämligen tufft spelschema framöver med bland annat sex av tio matcher på bortaplan gör att denna batalj mot Iserlohn känns otroligt viktig. Värdarna har varit hårt ansatta av skador och sjukdomar och i segermatchen mot Bremerhaven nyligen saknades bland annat Jensen-Aabo, Sacher, Bergström, Shilin och Bracco. Lyckligtvis var Belov i kassen otrolig och framåt visade laget upp enorm effektivitet och till denna dust finns hoppet om att ett par klassgubbar ska vara åter. Iserlohn är en av klubbarna som Krefeld vill gå ikapp. Tupparna, som gästerna kallas, visar tre raka förluster och spelet på bortabana imponerar sällan. Utmärkt läge därmed för hemmalaget att fixa en skalp. Kul etta.


8. München - Ingolstadt 2

Ingolstadt bröt en lång och trött förlustsvit i och med 4-1-viktorian mot Iserlohn häromsistens. Daniel Pietta och hans lagkompisar la i en extra växel i tredje perioden och pangade in fyra kassar inom loppet av åtta minuter. Proppen ur! München står näst på tur. Ett gäng Red Bull-gubbar som givetvis finns med i toppen och fajtas samtidigt som spelet i Bayern varit tveksamt med fyra treor in på kontot sett över de nio senaste. Noterbart är också att de fyra senaste inbördes matcherna i Olympia-Eisstadion har slutat med bortaseger! Högersidan lockar brutalt och blir ett givet inslag tidigt.


Kupongens kassaskåp

Krefeld

Ett viktigt bottenmöte där Krefeld i grund och botten ska hållas något högre och i Yayla-Arena får Iserlohn stora problem med att freda sig. Fin spiketta.


Varningens finger!

Ingolstadt

Borta mot München har Ingolstadt trivts som fisken i vattnet de senaste åren och nu underskattas de blåklädda rejält. Fin högersida.162 rader
1. Växjö - Frölunda 1
2. Färjestad - Rögle 1x2
3. Malmö - Djurgården 1x2
4. Oskarshamn - Örebro x2
5. Leksand - Skellefteå 1x2
6. Bietigheim - Düsseldorfer 2
7. Krefeld - Iserlohn 1
8. München - Ingolstadt 1x2


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

This is the stats tab
This is the post tip