Nyheter


Sverige förlorade det senaste mötet mot USA efter förlängning, något som innebar att man tappade förstaplatsen i gruppen till Finland, och nu är det bara seger som gäller om man ska kunna återta förstaplatsen. Vi vägleder dig till hur du enklast kan se matchen, och ger dig även oddsen.


1. Skapa konto genom knappen ovan med BankID. 

2. Sätt in 100 kr med Swish. 

3. Klart! Nu kan du streama Sverige och resten av VM-matcherna direkt!

Sverige - Norge stream

Matchen mellan Sverige och Norge sänds på TV6, och det går även se matchen på Viaplay. Ett billigare alternativ är dock att streama matchen genom ett spelbolag, förslagsvis Betsson.

Sverige fick känna på hur det är att förlora för första gången i turneringen senast då USA vann efter förlängning, något som gjorde att man halkade ner på en andraplats i gruppen. Man har dock fortsatt möjlighet att vinna gruppen, men då är det bara seger som gäller mot Norge.

Streama matchen är nästan gratis

Att streama matchen på Betsson kostar ingenting. Kravet är dock att man har minst 1 kr på spelkontot. Har spelkontot inget saldo så behöver man göra en insättning på minst 100kr.

Odds inför Sverige - Norge

1.13 - 10.00 - 17.00 

Enligt spelbolagen har inte vårat grannland i väst något att säga till om i matchen då Sverige blir stora favoriter, något som inte är konstigt då Tre kronor är bättre på samtliga positioner. 

Spelförslag 

 - William Nylander minst 2 poäng (2.70)

Kommer från en stark säsong i NHL och har presterat bra i VM-sammanhang tidigare. Är Sveriges stora stjärna offensivt. 

- Över 1,5 mål i powerplay (1.86) 

Med William Nylander in i truppen så spetsar man offensiven rejält, och powerplayspelet får en extra dimension. Det ska även tilläggas att fyra av Norges tolv mål kommit i spelformen. 

Odds vid publicering. Oddsen kan ändras. 

Streama på Betsson→

Senaste nytt om matchen

Linus Ullmark och Marcus Petterson klev in i laget senast mot USA. Den förstnämnda räddade 21 av 24 skott i matchen, och nu har han en välbehövd match i kroppen. 

William Nylander är spelklar och han kommer göra sin första match för laget. En spelare som är efterlängtad då han kommer tillföra massor i det offensiva spelet. På frågan om hur man formerar laget så ville inte förbundskapten Johan Garpenlöv avslöja vem som spelar center med William Nylander, men han kommenterar såhär. 

”Vi får in Nylander så vi får känna på det lite grann igen och se hur vi ska göra hur vi ska formera oss. Sedan måste man spela med det och se om det funkar. Det är två matcher vi har för att försöka hitta rätt i ett slutspel och sedan försöka trumma på”.

TV-kanal och tid för matchstart

Matchen sänds på TV6 och nedsläpp är kl 19:20. För dig som inte vill missa VM-studion så börjar sändningen kl 18:30.


Foto: Bildbyrån

Vår travexpert Oliver Bergman ger de bästa tipsen inför helgens feta jackpotomgång på Gävle! 

Finfin V75-jackpot i Gävle! Hur känns formen inför den här omgången? 

– Just nu måste man bara säga att man älskar att vara travtokig. Elitloppet närmar sig med stormsteg, förväntningarnas och spekulationerna inför den helgen bra ökar mer för varje dag som går. Dessutom har vi nu under en lång tid fått se fantastisk travsport när alla fina hästar ska försöka matchas in till den stora helgen. Att vi nu även får JACKPOT till lördagens tävlingar på Gävle där vi spelar om 53 Miljoner gör heller inte saken sämre. Vi kommer få se häftig sport på nytt och dessutom ska “Vägen till Elitloppet” avgöras där segraren i loppet blir erbjuden en rosa biljett av Anders Malmrot. För egen del känner jag att formen att ligger där och bubblar, men samtidigt att utdelningarna på slutet varit för låga för att jag ska vara med och hugga på allvar. Men nu hoppas jag på bättre värde i omgångarna och att fru fortuna är med mig i helgerna som kommer. 

Vad blir viktigt att tänka på inför helgen? 

– Det är viktigt att vara med i täten när upploppet närmade sig på Gävles trav oval. Upploppet är relativt kort och det behövs något extra för att kunna svepa ett helt fältet på upploppsrakan där. Sen är det som vanligt också alltid viktigt hur du kombinerar ditt system och värderar i vilka lopp du går kort och vilka favoriter som ska jobbas bort. Väljer du exempelvis att gå på någon stor favorit rekommenderar jag starkt att hitta ett annat lopp där du väljer att gå hårt på något drag eller idé för att på så sätt skapa balans i ditt system. 

Vilken är den bästa spiken?

– För mig är det givet att ta ställning i V75-6 “vägen till Elitloppet” och gå på 6 Brambling. Jag har tidigare lovordat och hyllat hästen här i tipsen. I den senaste starten fick hand det visserligen inte att stämma på Vermo men nu säger tränaren Daniel Redén att man ändrat om i balansen hemma i tärningen och att han nu fungerat bättre. Redén säger själv att detta är en häst som platsar i Elitloppet, och jag kan inte annat än att hålla med. Redén är även väl medveten om vad som krävs i Elitloppet och han skulle inte uttrycka sig så om inte Brambling har något extra. Jag läser loppet som så att det kommer gå undan från början med flera startsnabba konkurrenter med i loppet och när startrusningen väl har lagt sig avancerar Örjan Kihlström bakom Brambling och intar dödens. Väl i den positionen kontrollerar sen Kihlström fältet och tillslut måttar han in Brambling till Elitloppet. Fin spik till 28%! 

Favoriten i fara?

– I V75-4 ser 3 Wolr ut att bli favorit och visst visade han fin form senast vid segern. Men hur var aktionen egentligen? Det såg inte perfekt ut och förutom en kort galopp efter start var det en hel del extra steg i travet som behövdes. För två starter sedan vann han säkert efter att fått en bra resa och oavsett positionen idag är detta en häst som duger bra för klassen. Men som favorit på V75 denna JACKPOT-omgång är det givet att gardera. 

Största fördelen med ditt andelsspel den här helgen? 

– En av de bästa fördelarna med att köpa in sig i något större bolag är att man får vara en del i ett större system. Ett system där man får med fler hästar på kupongen, och således också har större chans att vara med när utdelningen ökar. Väljer man dessutom ett av våra bolag hos Rekatochklart så köper man in sig i ett genomarbetat system där vi lägger ner mycket tid för att skapa så bra förutsättningar för 7 rätt som möjligt. Formen är det heller inget fel på, just nu har två av våra fyra V75 bolag 3-Stjärnor hos ATG.se. Detta betyder att dessa bolagen tillhör 10% av de bästa bolagen på V75 just nu, vilket vi såklart är stolta över. Ta chansen och häng på du också. Dags för näst sista omgången innan ett kortare uppehåll. Såhär tror jag helgens matcher slutar. Till att börja med får vi tyvärr konstatera att schemaläggarna återigen misslyckats. 

Fem matcher på söndagen och bara rätt kalla Mjällby-Sundsvall på måndagen. Som bekant spelas säsongens sista PL-omgång också på söndagen, vilket kommer intressera många och förmodligen ha en negativ påverkan på både publikantal och tv-tittare. Ofattbart att det inte går att sprida ut matcherna bättre. Jag har tidigare förespråkat fredagsmatcher. Rätt liten konkurrens från andra matcher, vår i luften och så vidare. Varför hade inte ”El Västico” kunnat spelas fredag 20:00? Hade blivit en ruggig fest av det hela. 

AIK-Sirius, 2-0

Kommentar: Att ”Sotte” är avstängd är väl inte tillräckligt för att oroa AIK-defensiven? Räknar med att Lustig kliver in som mittback, vilket borde fungera rätt bra. Tror Sirius oförmåga att försvara sin egen box blir avgörande här. Fantasymässigt är en AIK-back ett bra kaptensval. Milosevic har varit farlig på fasta och kan mycket väl hitta rätt igen + att en nolla känns trolig. 

Helsingborg-Värnamo, 1-1 

Kommentar: Värnamo framstår allt mer som seriens bästa nykomling. Att det i nuläget är i stort sett jämna 1x2-odds trots hemmaplan för HIF säger en del. Tror dock Helsingborg undviker förlust här i vad jag tror blir en rätt tajt match. 

Elfsborg-IFK Göteborg, 1-1 

Kommentar: Två lag som är besvikna med poängskörden hittills. Elfsborg är det bättre laget, som kommer sluta överst i tabellen. Men förutsatt att Blåvitt får tillbaka ett par av de rutinerade spelarna som missade Varbergsmatchen tror jag det här kommer passa dem rätt bra. Ser framför mig en matchbild där de backar hem och till varje pris försöker undvika att ge bort omställningslägen för Elfsborg. Blåvitt stod upp rätt bra när de här möttes i cupen i vintras och jag tror de kan göra det igen.

Besara ett bra val

   
Hammarby-IFK Norrköping, 2-1 

Kommentar: Luktar väl mål här med Hammarbys alltid starka offensiv mot Levi/Nyman i storform. Känns som en sund etta här då jag håller Hammarby ett hack högre. Men upp till bevis för hur mycket Norrköpings säsong verkligen vänt, de inledde ju poängmässigt svagt men har radat upp segrar via ett enklare schema nu. Fantasymässigt är pålitlige Besara ett tänkbart kaptensval. 

Varberg-Degerfors, 1-2 

Kommentar: Lurig match. Jag tycker inte om att spela Varberg som rätt klara hemmafavoriter, då jag tycker det passar dem dåligt att vara det. Ställs mot ett Degerfors som fått med sig två raka segrar och är lite på gång. Kan ”Degen” bara hantera sin egen box på ett okej sätt har de bra poängchans i min bok. 

Kalmar-Djurgården, 0-2 

Kommentar: Kim & Tolle har ett ruskigt bra facit mot Rydström. Många matcher ser rätt så lika ut – Kalmar har mycket boll, men Djurgårdens spets avgör. Tror det kan bli så även här, vilket iså fall blivit lite av en repris på cupkvartsfinalen mellan lagen. Dessutom dras Kalmar FF med en del skador. Min magkänsla säger att det här kan bli en bra match för Edvardsen. 

Sundsvall-Mjällby, 0-0 

Kommentar: Hur reagerar Giffarna på förra helgens överkörning mot Norrköping? Rimligtvis har de gnuggat försvarsspel och går in för att inte ge bort billiga mål lika enkelt. Mjällby har gjort det bra poängmässigt, men jag är inte helt imponerad av det spelmässiga. Tycker de är för stora oddsmässiga favoriter i nuläget.

Tips till Allsvenskan Fantasy

   
Utöver ovan nämnda AIK-backar eller Besara som kaptensval några övriga Fantasy allsvenskan-tankar:

Kalmar borta är ingen lätt match, men i övrigt ser kommande schema bra ut. Djurgårdsbackar som Piotr Johansson är bra att snegla mot. Hien ett bra alternativ också, men jag är lite orolig över Danielson-ryktena, som eventuellt förpassar honom till bänken senare (om han inte säljs). 

Taha Ali har Värnamo hemma med sitt Helsingborg. Därefter väntar ett svårt schema i fyra omgångar. Så jag hade behållt honom om jag har honom, men tänkt mig för om jag sneglat på att byta in honom. 

Norrköping hemma och Värnamo borta ser ut som okej uppgifter för Hammarby. Glöm dock inte bort att Hammarby spelar cupfinal på torsdag mot Malmö. Så Värnamomatchen är väldigt lurig och det kan eventuellt bli rotation. Samma sak gäller MFF, som möter Degerfors borta ett par dagar efter cupfinalen. 

Värnamos Oscar Johansson (5.5) är en billig mittfältare vars lag ser bra ut och har ett okej schama kommande matcher. 2+1 hittills och inblandad i mycket.

Efter Sveriges seger mot Finland senast så kopplade man inte bara greppet om gruppsegern, utan man fortsatte även att vara obesegrade i turneringen, och nu väntar USA i ett hett möte.
Vi vägleder dig till hur du enklast kan se matchen, och ger dig även oddsen.


1. Skapa konto genom knappen ovan med BankID. 
2. Sätt in 100 kr med Swish. 
3. Klart! Nu kan du streama Sverige och resten av VM-matcherna direkt!

USA - Sverige stream

Matchen mellan USA och Sverige sänds på TV6, och det går även se matchen på Viaplay. Ett billigare alternativ är dock att streama matchen genom ett spelbolag, förslagsvis Betsson. 

Sverige visade prov på riktig lagmoral senast då man slog en av guldfavoriterna Finland efter straffar, och det efter att Emil Bemström gjort straffläggningens enda mål.
Här väntar en ny tuff uppgift i USA, så det gäller att man fortsätter på den inslagna vägen. 

Streama matchen är nästan gratis

Att streama matchen på Betsson kostar ingenting. Kravet är dock att man har minst 1 kr på spelkontot. Har spelkontot inget saldo så behöver man göra en insättning på minst 100kr.

Odds inför USA - Sverige

3.25 - 4.20 - 1.99

Sverige blir favoriter i matchen och ser man på lagets prestation hittills i turneringen så har man imponerat klart mer än USA, vilket gör favoritskapet befogat. 

Spelförslag

- Sverige vinst (1.99)

USAs trupp är inte lika bra som det brukar även om det finns en del bra spelare i truppen. Samtidigt har Sverige en väldigt bra defensiv, något som kan visa sig avgörande här. 

- Emil Bemström minst 1 poäng

Tillhör en av de ledande spelarna offensivt i laget och får även istid i powerplay. Gjort tre poäng hittills i turneringen. 

Odds vid publicering. Oddsen kan ändras. 

Senaste nytt om matchen

Carl Grundström och Jacob Peterson gjorde debut mot Finland senast där den sistnämnda fick förtroende mellan Joakim Nordström och Emil Bemström. Han stod för en bra insats, och han noterades för en poäng i matchen. Lucas Wallmark som har saknats i de två senaste matcherna ser även ut att vara tillbaka till matchen.

Nyförvärven Linus Ullmark och Marcus Pettersson är spelklara till denna matchen vilket gör att Elmer Söderblom, Oscar Dansk och Christian Folin får lämna laget. 

Nu har man även fått ett besked från stjärnan William Nylander, ett positivt sådant då han kommer till VM, vilket spetsar truppen rejält. Tre kronor skriver så här angående beskedet. 

”Processen att få honom VM-klar är inledd. Nylander landar i Tammerfors lördag eftermiddag. Det innebär att Linus Karlsson lämnar VM-laget”. 

TV-kanal och tid för matchstart 

Matchen sänds på TV6 och nedsläpp är kl 11:20. För dig som inte vill missa VM-studion så börjar sändningen kl 10:30.Foto: Bildbyrån

Ett nytt avsnitt av podcasten 3-5-2 Superettan är ute! I veckans avsnitt gästas vi av Brommapojkarnas Samuel Leach Holm som berättar om sin karriär, den spruckna Israel-flytten, drömmen om Allsvenskan och livet som spelare i den svenska andraligan. 

I avsnittet djupdyker vi i veckans match som var Landskrona - BP (3-3). Vi pratar om Samuels långa väg från Djurgårdens akademi - via klubbar i Ettan och Superettan - till där han är i dag, lärarstudierna och hur bra är egentligen talangen Wilmer Odefalk (född 2004) som ryktas vara aktuell både för Djurgården och Hammarby? 

Vi pratar även om Dalkurds sköna seger efter tränarbytet, Västerås nya smocka, Örgrytes kaos och nya tränare samt om Brage är i toppen för att stanna? Detta och mycket, mycket mer finns där poddar finns eller via Spotifylänken här nedan. 

Fler inlägg: