Falcons - Eagles

Riktigt spännande kvällsmatch när Atlanta Falcons tar emot Philadelphia Eagles.

Falcons blev i premiären överkörda av Vikings, och ställs nu mot ytterligare ett komplett lag.

Eagles inledde riktigt dåligt mot Redskins, men vände på steken och fixade segern när man väl kom igång, och nu tror jag att tåget har börjat rulla.

Man får till idag tillbaka viktiga spelarna DT Fletcher Cox och DE Derek Barnett, där framförallt Cox är en nyckelspelare för Eagles försvarsspel. Med de problem som Falcons hade mot Vikings tror jag att även Eagles kommer göra livet jobbigt för Falcons.

Framåt har man en riktigt bra QB i Carson Wentz som är en riktigt bra passare, men också är ett hot genom att han kan springa med bollen. Det gör att försvaret får ytterligare en sak till att tänka på, vilket öppnar upp möjligheterna för Eagles anfall mer än om man har en stillastående QB.

Wentz har flera bra offensiva vapen i en av ligans bästa TE:s i Zack Ertz, och sina WR:s i Agholor, Jeffrey och ”den förlorade sonen” (nåja) i tidigare Eaglesspelaren som återvänt till klubben inför den här säsongen, DeSeab Jackson. D-Jax hade en riktigt bra första match, och är ytterligare en spelare som innebär ett djupt hot i passningsspelet.

Längs marken så har man både den gamle (36 år) veteranen Darren Sproles, och den till klubben från Bears trejdade Jordan Howard som i premiären i princip delade på springandet.

Howard borde rimligtvis börja ta en lite större del av springspelen ju längre säsongen lider, men oavsett vem som springer kommer man hota längs marken då båda är bra (och även övriga RB:s i laget, Sanders och Clement) och man har en stark offensiv lina som öppnar upp fina hål att springa i.

Falcons har på pappret ett bra lag. QB Matt Ryan är riktigt duktig, och med offensiva vapen som framförallt WR Julio Jones men också WR Ridley och Sanu i mottagarspelet och RB Devonta Freeman i springspelet så BÖR man kunna prestera bättre än man gjorde senast.

Men man har haft svårt att få ut det man borde kunna få ut egentligen ända sedan man förlorade Super Bowl 51, och förra året gick man bara 7-9, en stor besvikelse.

Eagles är mer kompletta på båda sidor av bollen, och i coachningen, och får ut mer av det material man har i laget. Falcons har fördelen av hemmaplan, men jag tycker ändå att man måste hålla Eagles som klara favoriter här.

Jag tror Eagles vinner, och den modige väljer en lite högre handikapplina. Jag nöjer mig dock med -1.

Rek: Eagles -1 @1,86


Statistik årets säsong:

Pregamerekar: 3/6 snittvinnarodds 1,927
Liverekar på planket: 1/1, odds 1,89

Totalt: 4/7, snittvinnarodds 1,918

Rygga på egen risk, och lycka till!

This is the stats tab
This is the post tip