I TNF natten till fredag så missade jag så min första NFL-rek här för året, så är nu 3-1. Dock ska sägas att Saints var mycket nära att ta hem segern, då man förlorade med 3 poäng, men hade en sista minuten-drive som slutade med en interception i end zone istället för TD. Detta trots att man fick Alvin Kamara, som jag pekade på som en viktig nyckel för anfallsspelet, skadad redan i första driven. Ändå höll man alltså jämna spel och kunde mycket väl ha vunnit. Jag är övertygad om att hade Kamara inte åkt på hjärnskakningen så hade man dragit längsta strået.

Men. Vad som skulle ha hänt "om..." räknas inte, utan det är som det är och det gick som det gick.

---------------------------------------------------------------------------------

Till kvällen har jag redan rekat Cowboys mot Giants, där har defaultlinan sänkts, och oddset på mitt spel (Cowboys -6) ökat från 1,90 till ca 2,15, vilket jag tycker är mycket spelbart. Tycker dock själv att spelet med den lägre linan, -3,5 @1,90 är ett ännu bättre spel. Jag tror inte att Giants, trots att Eli nu får spela igen, ska ha mycket att sätta emot ett slutspelsjagande Cowboys.

---------------------------------------------------------------------------------

Förutom Cowboys borta mot Giants spelas en mycket intressant match som även denna vecka involverar Panthers som har en spännande avslutning på säsongen med häftiga matchups.

Denna vecka spelar man hemma mot Minnesota Vikings, ett Vikings som efter 8 raka segrar nu är ett av 4 lag i ligan med ett record på 10 segrar och 2 förluster. Senast gjorde man en defensivt imponerande insats när man bortaslog Atlanta Falcons med 14-9, man höll alltså Falcons till 0 TD:s och endast 3 Field Goals.

Panthers ställdes förra veckan hemma mot ett annat topplag, New Orleans Saints, och precis som jag rekade inför den matchen räckte man inte riktig till där, utan man föll till slut med ganska klara 21-31. Panthers problem är att man inte får ut tillräckligt mycket av Cam Newtons rörliga spelstil som QB. Han ska kunna utnyttja sina fysiska förutsättningar (han är stor, stark, snabb, explosiv) mycket bättre, men han får inte riktigt till det i år. Istället spelar han som han vore en "normal" QB, och spelar stående i passningsfickan, och det är inte det han gör som bäst.

När Cam spelar "sin" fotboll, där han ofta själv tar bollen och springer med den, så mår Panthers offensiv bra. Det tvingar försvaren att vara beredda på det, och det öppnar ytor för att göra passningsspelet enklare och det gör helt enkelt det så mycket svårare för försvaret att få ytterligare en farlig variabel att hålla koll på. Tyvärr, för Panthers del, så har det som sagt inte riktigt lossnat för Cam, och då går det lätt i stå för deras anfall. Det såg vi inte minst mot Sains, som har ett numera dugligt försvarsspel -men inte toppklass - där man ofta hade det riktigt jobbigt.

Nu står Vikingarna på andra sidan bollen, och då talar vi toppklass i ligan. Vikings släpper i år endast till i snitt 289,1 yards och 17 poäng per match, båda noteringarna näst bäst i ligan, endast slagna av Jaguars. Framförallt har man varit bra på att hindra springspelen (sorry Cam, det blir en jobbig kväll), men man har även en bra secondary med Xavier Rhodes i spetsen som är en av ligans absolut bästa CB:s, som är bra på att hindra de långa passpelen.

Precis som när jag rekade mot Panthers förra veckan så vidhåller jag att Panthers record, numera på 8-4, känns något överskattat sett till den fotboll de presterat. Man har ett starkt försvar (rankat topp 10 i både yards och poäng per match), men offensiven har inte fått till det i år. Man saknar troligtvis fortfarande Greg Olsen och trejdade ju för ett par veckor sen även bort Kelvin Benjamin och tappade därmed en bra receiver. Jag tror helt enkelt att man får en jobbig kväll offensivt, och till slut kommer inte defensiven kunna rädda dom kvar i matchen.

Jag håller Vikings som klara favoriter, man kämpar om first seed i konferensen och därmed få möjligheten att spela alla slutspelsmatcher (inklusive Super Bowl som spelas på US Bank Stadium i MInnesota) på hemmaplan. Man har inte råd att förlora matcher om det ska bli verklighet, och man kommer ta hundra procent på den här uppgiften.

Jag spelar Vikings -2,5 @1,86. Rygga på egen risk, och lycka till!

This is the stats tab
This is the post tip