Khimki löste segern igår vilket gav oss gott om marginal på handikappspelet. Skön start efter det korta uppehållet! Ikväll riktar vi blickarna mot Tyskland och Bayern München. Där är det botten mot toppen av tabellen som ställs mot varandra. Anadolu Efes skrev historia då man blev det tidigaste laget någonsin att säkra en slutspelsplats i EuroLeague. Bayern däremot kommer in till mötet med en seger på sina tio senaste matcher. Nu har man en förlustsvit på tre raka och frågan är väl om det här verkligen kommer räcka till en slutspelsplats. Chansen finns fortfarande men då måste man börja vinna nu.

Efes har redan mött Bayern tre gånger och vunnit samtliga med 15 poäng eller fler. Ikväll saknas dock deras superstjärna Shane Larkin. Han kommer inte till spel på grund av en fotskada. Det är ett enormt avbräck för gästerna. Senast när lagen möttes skrevs siffrorna till 107-75 i turkarnas favör.

Matchen i matchen ikväll hittar vi emellan de tidigare lagkamraterna Dedovic och Micic. När Dedovic spelar bra har Bayern allt som oftast en bra chans att vinna matcher. Tyvärr för deras del har han dragits med en del skador under årets säsong och varit aningen ojämn. Micic däremot kom nyligen tillbaka från skada och har snittat över 20 poäng i sina två senaste matcher.

Efes har haft en förmåga att få matcherna att spelas i deras tempot med ett svängigt spel där skotten avlöser varandra. Utan Larkin finns det hopp för Bayern på hemmaplan men då måste man motsvara kvällens motstånd i skyttet. Under sin nuvarande svit på nio raka segrar har Efes snittat 97 poäng på hemmaplan men bara 83.3 poäng på bortaplan. Kan Bayern få poängtavlan att ticka upp mot 80 poäng finns chansen till seger ikväll. Jag tycker poänglinan är något låg även om Larkin saknas hos gästerna.

Speltips: Över 158,5 poäng i matchen – odds 1.90 hos bet365

bet365 livestreamar alla EuroLeague-matcher

This is the stats tab
This is the post tip