Malmö FF reser upp till Stockholm för bortamatch mot DIF på måndagen.
Mitt speltips: Rak tvåa på Malmö.
2.12 hos Unibet , Casumo & LeoVegas .

Serieledande Malmö har 13-8-2 hittills. Nio poäng ner till Häcken (som dock har en match mindre spelad). Eftersom det inte blev något EL-gruppspel räknar jag med att laget är "all in" på varje match i Allsvenskan fram till att guldet är 100% säkrat. Och när Malmö agerar med det fokuset är de väldigt svåra att möta för andra allsvenska lag. Inte ovanligt att poängtappen kommit innan/efter laget varit ute i Europa.

Här lär det bli bästa möjliga lag med en skyttekungsjagande Isaac Kiese Thelin (vilade mot Kalmar) tillbaka på topp. Även spelare som gamle Toivonen och Christiansen (dragits med skada) har nog mått bra av ett uppehåll. Nästa match spelas först till helgen, så inget att spara på. Trivs normalt sämre på konstgräs än gräs, men tycker de gjort en del bra bortamatcher på det underlaget. Var minuter/sekunder från seger mot både Häcken och Norrköping.

Djurgården har haft en upp och ner-säsong. I sina bästa stunder har det gått att känna igen guldlaget. Men alltför många gånger har det varit tydligt att Danielson saknats och att de inte lyckats ersätta Buya Turay. Vare sig Kalle Holmberg eller Kujovic har gjort en särskilt bra säsong och DIF har inte lyckats hitta ett spel där bägge är på plan samtidigt. Dessutom dras bäste mittbacken Erik Berg med skadeproblem, vilket känns. Jonathan Ring har också gjort en betydligt sämre säsong också (viktig poängspelare i fjol). Personligen hade jag stora förväntningar på Mange Eriksson, men tycker inte han hittat riktigt rätt ännu. DIF har gjort minst mål av övre halvan-lagen.

Hemmalaget har visserligen en Europaplats att jaga, men de kändes inte på gång formmässigt före uppehållet. Jag tror de får det svårt mot ett guldjagande Malmö som är något hack bättre.

1-2?

This is the stats tab
This is the post tip