Returmöte mellan Kristianstad och Väsby, och här har jag en rolig idé.

Kristianstad förlorade sin senaste match mot just Väsby på bortaplan, och siffrorna skrevs till 4-2.
Det stod 2-2 inför den sista perioden, och i den tredje perioden så skapade man klart mest lägen då man vann skotten med 2-14, men man lyckades ändå förlorade den perioden med 2-0.

Man ligger sist i tabellen och det är klart att man kommer få spela om att hålla sig kvar i hockeyallsvenskan trots att det är fyra matcher kvar, och frågan är om motivationen är på topp.
Man har även haft det riktigt tufft på slutet då den senaste trepoängaren kom för över en månad sedan, vilket betyder att man spelat tolv raka matcher utan att vinna under ordinarie tid, och det är självklart ett väldigt svagt facit.

Truppen håller ingen vidare nivå och kollar man på offensiven så är man det lag som gjort klart minst mål hittills då det bara blivit 101 mål på 48 matcher, och här tycker jag att man blir väl stora favoriter.

Väsby tog en viktig seger senast även om man kanske inte spelmässigt förtjänade tre poäng. Man har dock spets offensivt i laget, något vi fick se i matchen då Lavoie och Smith stod för tre poäng vardera, och de var högst bidragande till segern.

Kollar man på formen så är den bra då man vunnit fyra av sina sex senaste matcher, och då han man slagit lag som Björklöven, AIK och Mora, lag som håller en klart högre nivå än Kristianstad.
Man ligger näst sist i tabellen då man spelat in 47 poäng, och det ser ut att bli spel om att hålla sig kvar.
Man har dock fortfarande en liten chans att ta sig upp på säker mark då man har sju poäng upp till Modo med fyra matcher kvar att spela, men då gäller det att man börjar med att vinna denna matchen.

Truppen har riktigt bra spets i Smith, Lavoie, Lindberg och Bittner, spelare som är sylvassa offensivt, och här tycker jag att man är väl underskattade.

Då Väsby fortfarande har en chans att gå om Modo så bör motivationen vara klart högre än hos hemmalaget, något jag tror blir avgörande här, och jag väljer att gå på bortaseger i matchen.

Speltips: 2 och jag investerar 1u till oddset 2.60 hos bet365 // TT

This is the stats tab
This is the post tip