16:e placerade Nottingham Forrest tar emot tabelltvåan Arsenal. Det finns en hel del namn på skadelistan inför matchen för båda lagen. Tyngsta avbräcken är dock för Arsenal som saknar bland annat Saliba, Zinchenko och Martinelli. Trossard kan absolut ersätta Martinelli just i denna match även om Martinelli för tillfället känns svår att ersätta. Defensivt ser det tyngre ut dock. Saliba har varit en viktig kugge för Arsenal under hela säsongen och i hans frånvaro kommer med största sannolikhet Jakub Kiwior in i mittbackslåset. Kiwior är absolut ingen dålig mittback men saknar rutin efter att endast ha spelat 284min i Premier League sen han kom till Arsenal.

Viktig match för båda lagen! Extremt viktiga poäng står på spel då Nottingham har chansen att dra ifrån i bottenstriden och vid vinst i princip säkra nytt PL kontrakt. Arsenal måste också få med sig en trea för att chansen på titeln inte ska vara över (även om vi vet att City inte tappar detta).

Statistiken talar

Två målrika lag! Nottingham är starka på hemmaplan och har gjort mål i 15 av 17 hemmamatcher denna säsongen. Arsenal är seriens bästa bortalag och har gjort 35 mål på 17 matcher.

Det har blivit tre eller fler mål i 13 av Arsenals 15 senaste matcher. Nottingham ligger lite lägre där man har ändå löst tre eller fler mål i 10 av de 15 senaste matcherna. Värt att notera att spelet har suttit i samtliga 5 senaste matcherna för Nottingham.

Jag tror på en framåtlutad och målrik match. Därför väljer jag att spela: Över 3 mål asian @ 2.20 hos bet365 . Jag investerar 2.5 units (1-5u skala).
This is the stats tab
This is the post tip