Femman tar emot åttan på GSP Stadium i ett derby i Nicosia.

Bakgrund:
Omonia har slutat bland de 2 främsta de 4 senaste säsongerna, men har nu långt upp (13 p) till dessa placeringar, och har även fått se ”lillebror” Apoel gått förbi dem, som för närvarande ligger på 2a plats.
De har blandade resultat på slutet, och det är väl kanske därför de ligger där de ligger i år, för att de är ojämna. På de 5 senaste matcherna så har de 2 vinster, 2 förluster och ett kryss.

Doxa, alltså på 8e plats för närvarande, är 13 poäng efter Omonia. De har 1 vinst på de 7 senaste matcherna. Innan det hade de 6 raka utan förlust, varav 4 vinster.

Statistik:

Omonia är bra på sin hemmaarena, där de har 7 vinster på 10 matcher, och de har gjort 19 mål - nästan 3 per match i snitt.
Doxa har gjort mål i 5 av sina 7 senaste matcher på bortaplan, i en match mot Paphos gjorde de 4 mål, och i öviga 4 gjorde de 2 mål. 2 gånger har de klivit av mållösa på dessa 7 matcher.

De har mötts 9 gånger sen 07, och utav dessa 9 har 6 stycken slutat med minst 3 mål. Förra säsongen så slutade det 6-0 på GSP Stadium. Sån skillnad tror jag dock inte det är idag, utan snarare 2-2, eller något liknande.

Till sist;
Glöm inte att det är ett derby, och då kommer man vilja framåt för att visa att man just nu är före de andra i stan.

Lycka till alla dagens spelare oavsett spel.

/Nrekoj @twitter

This is the stats tab
This is the post tip