Innan La Liga-säsongen rullar igång till helgen så ska ett Madrid-derby städas av, i den europeiska Supercupfinalen.
Vinnaren av Champions League möter de regerande mästarna från Europa League, på A. Le Coq Arena i Tallinn av alla ställen.

Det har skett ett par förändringar i lagen, som ni alla känner till. Lopetegui har tagit över efter Zidane, men det stor utropstecknet är naturligtvis att Cristiano Ronaldo kritat på för Juventus under sommaren. Det här bli faktiskt Marängernas första säsong utan portugisen i laget sedan 2008/2009.
Att göra sig av med kanske världens bästa spelare som har den där förmågan att avgöra matcher helt på egen hand, kommer naturligtvis att påverka laget. Men jag tror däremot inte att det kommer att påverka spelet, nämnvärt. Ronaldo har det senaste åren agerat mer som en renodlad 9:a och således varit mindre involverad i spelet.
Bortsett från Ronaldo är truppen ganska likartat från fjolåret, där bland annat Álvaro Odriozola (Real Sociedad), Thibaut Courtois (Chelsea) och den brasilianske talangen Vinícius Júnior (Flamengo) anlänt till Madrid-klubben under sommaren.

Diego Simeone har fått behålla den ramstarka stommen i laget. Oblak, Godín, Giménez, Saúl, Koke, Griezmann och Diego Costa är en urstark centrallinje.
Kevin Gameiro, Yannick Carrasco och Sime Vrsaljko har lämnat klubben under sommaren.
Gelson Martins, Santiago Arias och framförallt Thomas Lemar känns som det mest intressanta nyförvärven. Vad Nikola Kalinić ska göra i Los Colchoneros känns väldigt luddigt.

När Madrid-derbyn går av stapeln, då blir det allt som oftast jämna och täta fajter. Men det finns en tydlig skillnad på hur fotbollen ska spelas i klubbarna.
I Real kräver man nämligen en offensiv och underhållande fotboll, något Marängerna verkligen levt upp till under försäsongen där det sett väldigt lovande ut. Inte minst Gareth Bale som varit ett stort utropstecken i International Champions Cup!
Diego Simeone har inte samma krav på sig, och spelar en betydligt mindre riskminimerande och defensiv fotboll.
Detta leder ofta till att det är Real som för dansen i matcherna mot ärkerivalerna Los Colchoneros.

Senaste möten:
( ) = hörnor

17/18 Real Madrid - Atlético 1-1 (11-2)
17/18 Atlético - Real Madrid 0-0 (7-9)
16/17 Atlético - Real Madrid 2-1 (7-8) Champions League
16/17 Real Madrid - Atlético 3-0 (9-3) Champions League
16/17 Real Madrid - Atlético 1-1 (6-2)

En Supercupfinal i Estland känns oerhört svårtippad, inte minst med tanke på hur pass jämna fajter det brukar vara mellan lagen. Men att Real Madrid kommer att gå in med approachen för att föra matchen, det vill jag verkligen tro.
Därför känns hörnlinan på Real väldigt tacksam!
Jag spelar över 5,5 hörnor till 1.71 hos det nya spelbolaget 888sport . En lina Marängerna har löst i de sju senaste matcherna mot Atlético!

This is the stats tab
This is the post tip