Iran ställs emot regerande europamästaren Portugal i sista gruppspelsomgången för grupp B av fotbolls VM 2018. Matchen spelas på Jubeleumsstadion. Övriga lag i gruppen är Spanien och Marocko.

Iran är i Ryssland och fotbolls VM 2018 i hopp om att nå tredjeplatsen i grupp B. För de första två platserna i gruppen har redan Spanien och Portugal lagt beslag på. Iran har under de senaste två mästerskapen slutat sist i gruppen båda gångerna, så nu ska man ta revansch och man brukar ju säga tredje gången gillt. Det finns ett intresse kring Iran och deras fotbollslandslag. Det är om den gamla Real Madrid tränaren Carlos Queiroz lyckats skapa ett framgångsrecept eller inte?.

Irans försvar är den svagaste lagdelen och det säger något när man i försvaret har spelare som aldrig spelat i en europisk klubb och som nu ska ställas emot regerande Europamästarna…. Den viktigaste spelaren för Iras försvarsspel är den defensiva mittfältaren Alireza Jahanbakhsh (AZ Alkmar). Men den absolut största spelaren i det Iranska landslaget är den 32åriga mittfältaren/anfallaren Ashkan Dejagah (Nottingham Forest). Han har blivit framförstad till Irans bästa vänsterytter genom alla tider. Men används numera som släpande anfallare i landslaget.

Regerande europamästaren Portugal med superstjärnan Cristiano Ronaldo (Real Madrid) i spetsen förväntar sig nog att ta några fler poäng i gruppspelet nu än vad man gjorde i Euro 2016 som man sedermera vann.. Då mäktade man ändats med tre oavgjorda matcher i gruppspelet.. Dock räckte det då för att ta sig vidare ifrån gruppen. Nu i VM 2018 i Ryssland förväntar sig alla att man ska slå både Iran och Marocko och det ska man även göra komfortabelt.
Detta är en match helt klart Portugal ska vinna.. Finns inget annat...

Även om Portugal ofta är en nation som fokuserar på att spela ett stabilt försvarsspel i större turneringar så finns det inga undanflykter i matcher som mot Iran och Marocko. Det ska bara vara felrmålssegrar här!!

Ronaldo över 1,5mål i matchen?? Kan vara ett intressant spel.

0-3??

This is the stats tab
This is the post tip