Island möter Kroatien i sista gruppspelsomgången för grupp D. Matchen spelas på Rostov Arena. Övriga lag i gruppen är Argentina och Nigeria.

En match i sista omgången som med största sannolikhet kommer vara helt avgörande för vilket av dessa två lagen som avancerar vidare ifrån Grupp D.

Det är många där ute i Europa som gillar Island som fotbollsnation. Detta tack vare hur sensationellt bra man presterade under EM i Frankrike 2016. Nu har man även tagit sig till fotbolls VM i Ryssland 20018 genom att vinna sin VM-kvalgrupp och det gjorde man före Kroatien som man nu har i samma VM-grupp.
Island är mest kända för sin starka defensiv. Men man har även lite offensiva krafter i laget genom Gylfi Sigurdsson (Everton) och Johann Berg Gudmundsson (Burnley). Dock tyder det mesta på att Island kommer få klara sig utan Gylfi Sigurdsson i sommarens VM mästerskap. Han har drabbats av en alvarligare knäskada.

Kroatien tog sig till fotbolls VM 2018 i Ryssland genom att besegra Grekland i ett play off. Men man visade ändå styrka i kvalet, då man efter en mycket tung start sparkade förbundskaptenen Ante Cacic och in tog man istället Zlatko Dalic. Dalic fick direkt ordning på Kroatien på ett bra sätt, både resultatmässigt och spelmässigt. I Kroatien finner vi också kanske VMs mest kreativa innermittfältet, Ivan Raketic (Barcelona), Marcelo Brozovic (Inter), Luka Modric (Real Madrid).

Jag tror detta kommer bli en match där Kroatien blir spelförande. Det som blir tungan på vågen för jag tar ställning för en Kroatisk seger till 1,85 är helt enkelt att jag tror Kroatiens kreativitet kommer ge resultat. Jag tror Kroatiens kreativa mittfält har nycklarna som krävs för att låsa upp Islands starka defensiv.

0-2??

This is the stats tab
This is the post tip