Sverige möter Mexiko i den tredje gruppspelsmatchen i grupp F i VM 2018. Övriga lag i gruppen är Tyskland och Sydkorea. Matchen spelas på Ekaterinburg Arena i Ekaterinburg.

Mexiko, som även kallas El Tri, var det bästa laget i VM-kvalet i CONCACAF-regionen där man tog sex segrar på tio matcher. Även om motståndet inte var det tuffaste så visade Mexiko att de är ett bra lag. Det gjorde man även i Confederations Cup förra året där Mexiko besegrade Nya Zeeland och värdnationen Ryssland samt spelade 2-2 mot regerande europamästarna Portugal. Mexiko har också spelat 3-3 i en träningslandskamp mot Belgien så man har kvalitet.

En blivande storstjärna i Mexiko är Hirving Lozano och en av de mest kända spelarna för oss svenskar är West Hams Javier Hernandez. I övrigt har man ett mycket erfaret lag med kapten Andres Guardado i spetsen.

Sverige som överraskat positivt och sett ut mer som ett lag efter att Zlatan Ibrahimovic valde att sluta i landslaget är svåra att besegra. Något som man visat vid flera tillfällen, även mot kvalificerat motstånd som Frankrike, Holland och Italien. Kvalitet finns i en spelare som exempelvis Emil Forsberg och Sverige kommer inte vika ner sig enkelt mot Mexiko. Det är mycket rimligt att tro att det här blir en jämn och tät match.

Inför VM såg spelbolagen Mexiko som det något bättre laget då man erbjöd ca 100 gånger pengarna på Mexiko att vinna VM. Vinnaroddset på Sverige var ca 125 gånger pengarna. Sett till FIFA-rankingen var Mexiko rankade som nr 17 och Sverige som nr 19 så skillnaderna var inte särskilt stora. Varken till odds eller ranking.

Även jag har svårt att skilja lagen åt och även om det finns många intressanta odds och speltips så gäller det att välja rätt. Då jag precis som spelbolagen inte ser någon jättestor skillnad på lagen så fastnade jag till slut för delat pott. Oavgjort är ett mycket troligt resultat då väldigt lite skiljer lagen åt.

Speltips: X
Odds: 3.15 LeoVegas

This is the stats tab
This is the post tip