Nigeria möter Argentina i sista gruppspelsomgången för grupp D. Matchen spelas på Krestovskij stadion. Övriga lag i gruppen är Island och Kroatien.

Tredje och sista omgången av VM-gruppspelet i Ryssland i grupp D där Nigeria möter Argentina på Saint Petersburg Stadium. Argentina måste nu slå Nigeria och samtidigt hoppas på rätt resultat mellan Island och Kroatien för att kunna gå vidare från gruppspelet. Kroatien leder nämligen tabellen med sex poäng, Nigeria är två med tre poäng och sedan Island på tredje plats med en poäng och ett mål bättre målskillnad än Argentina. Allt är upplagt för full fart framåt för både Argentina och Nigeria, så här kan det faktiskt smälla.

Efter förlusten i den första omgången mot Kroatien så tog Nigeria tre poäng mot Island, efter en 2–0-seger - som kom efter att laget hade gjort en hel del förändringar. Nigeria spelade med Victor Moses som ytterback i en trebackslinje och med Ahmed Musa på topp, som gjorde båda målen. Tränare Roth har sagt om matchen mot Argentina, som blir en match om avancemanget, att Nigeria kommer att gå för segern. Det finns ingen anledning till att tvivla på det, med tanke på hur de senaste möten har sett ut mot Argentina. Se här:

Fotbollslandskamp: 14/11, 2017
Nigeria 4 - 2 Argentina

Fotboll Fotbolls-VM Grupp F: 25/6, 2014
Nigeria 2 - 3 Argentina

Fotboll Fotbollslandskamp: 6/9, 2011
Argentina 3 - 1 Nigeria

Fotboll Fotbollslandskamp: 1/6, 2011
Nigeria 4 - 1 Argentina

Fotboll Fotbolls-VM Grupp B: 12/6, 2010
Argentina 1 - 0 Nigeria

Båda lagen har gjort mål på varandra i den fyra senaste möten. Den sista matchen som slutade 4-2 visar verkligen att Nigeria utnyttjar Argentinas uddlösa försvarsspel.

Argentina har som sagt fortfarande en chans att gå vidare till slutspelet, förutsatt att Kroatien inte förlorar mot Island och framför allt förutsatt att Argentina börjar vinna. För det krävs ju att de gör mål. Det råder ingen tvekan om att de har kapacitet för det. Efter att ha spelat 1-1 i den första omgången mot Island och sedan gjort en väldigt svag match mot Kroatien, där Argentina inte alls levererade så är det endast en seger som kan ta Argentina vidare. Tränaren Jorge Sampaoli har försökt att skjuta över skulden från målvakten Caballero till sig själv, men Argentina har fortfarande stora problem i defensiven. Att Messi, Dybala, Higuain & Aguero kan göra mål mot vilka motståndare som helst - det vet vi alla redan - det är givet, men precis som mot Island och Kroatien så läcker Argentina mål bakåt också.

I och med att formen är god offensivt hos Nigeria och usel defensiv hos Argentina finner jag ett stort värde i att båda lag gör mål till 1.90 i odds och lägger ett spel hos bet365 .
---
Preliminär startelva Nigeria: Francis Uzoho, William Troost-Ekong, Leon Balogun, Kenneth Omeruo, Brian Idowu, Onyinye Ndidi, Oghenekaro Etebo, John Obi Mikel, Victor Moses, Ahmed Musa & Kelechi Iheanacho.

Preliminär startelva Argentina: Wilfredo Caballero, Gabriel Mercado, Nicolas Tagliafico, Nicolas Otamendi, Marcos Acuna, Javier Mascherano, Enzo Perez, Cristian Pavon, Lionel Messi, Maximiliano Meza & Gonzalo Higuain.

This is the stats tab
This is the post tip