Grundserien 2018/2019 är över. Nu är det dags för veckorna som man slitit för under hela säsongen. VI har äntligen nått slutspel och kvalveckor.

Allsvenskan Norra:

Salems IF v Hagunda IF

Grundseriens möten:
Hagunda IF v Salems IF 4-3 (sd)
Salems IF v Hagunda IF 5-2

Salem snodde andraplatsen av Hagunda i grundseriens sista omgång när man vände och vann mot Tullinge i slutminuten. Hagunda spelade samtidigt en seriefinal mot Team Thorengruppen om seriesegern men efter en uddamålsförlust där ramlade man ner på en tredjeplats och får nu börja på bortaplan.

Jag förstår att man sätter Salem som favoriter då man kom före i tabellen samt att man fick mest poäng inbördes under säsongen. Men ska vi kolla närmare på dessa två möten så var faktiskt Hagunda det bättre laget. Var det något som avgjorde matcherna så var det målvaktsspelet där Salems Lucas Orrmo var riktigt duktig. Även utsedd till toppmålvakt i Allsvenskan Norra två år i rad så vi vet hur bra han är.

Hagunda gillar att driva spelet vilket man gör match efter match. Har en ruggigt fin förstafemma med poängligavinnaren Fredrik Holtz samt SSL-meriterade Adolfsson. Har även en backkamp mellan Hagundas Åkerfeldt och Salems Lindström. Åkerfeldt har haft en fin säsong men oerhört mycket mål och assist.

Hagunda ska ha större chans än vad oddsen säger (i mina ögon). Har varit det bättre laget sett över två matcher och jag tror absolut att man kniper Play Off 1.

Spel:
Hagunda IF @ 3,30 3u Svenska Spel
Att kvalificera sig Hagunda IF @ 2,10 3u Svenska Spel

This is the stats tab
This is the post tip