Har spelat på Vegas i 2/3 matcher i denna matchserie. Senast valde jag istället överspelet vilket snabbt såg ljust ut då Vegas hade en 3-0 ledning efter sju minuters spel. Sen kunde Vegas i mitten av andra perioden utöka sin ledning till 4-0 vilket sen även skrevs som slutresultatet. Vi går tillbaka till det som funkat och ger Vegas fortsatt förtroende.

Jag håller Vegas som det starkare laget här. Tycker dem har visat att man har fyra kedjor som som alla kan göra jobbet. Man lyckas göra mål på många olika sätt och har haft en tendens att göra ”mycket av lite”. Offensivt har dem varit effektiva och defensivt har laget verkligen stängt igen. Dallas däremot har stått för raka motsatsen och endast lyckats göra fem mål på de tre inledande matcherna. Därav kommer mitt nästa argument som talar tydlig fördel Vegas, målvaktsformen.

Målvaktsstatistiken under slutspelet
Oettinger - 3.02 insläppta/match, 89.46% räddningsprocent
Hill - 1.96 insläppta/match, 94.04% räddningsprocent

Målvaktskampen är såklart också en intressant aspekt. Adin Hill stod endast 27 av 82 matcher i grundserien men har under slutspelet verkligen visat att förstaspaden ska vara hans. 1.96 insläppta per match och 94,04% i räddningsprocent säger en del om hans insatser i slutspelet även om vi såklart också ska hylla Vegas försvarsspel.

Jake Oettinger däremot har i mina ögon gått i motsatt riktning. Var riktigt stabil under grundserien och spelade hela 62 matcher. Under slutspelet har han fått förtroende i samtliga matcher men har i mina ögon inte riktigt kommit upp i nivå. Vart utbytt efter sju minuter senast vilket inte kan ha varit kul för självförtroendet.

Tunnare än tidigare

När Dallas haft full trupp har jag vid flertal tillfällen nämnt att jag ändå tycker truppbredden talat för Vegas. Att Dallas varit så beroende av sin förstakedja som under denna matchserien haft svårt att få det att lossna. Dem gjorde en fin insats i match ett men sen har Vegas lyckats stänga ner dem fint. Dallas har dessutom inatt två tunga avbräck. Dels är lagkaptenen Jamie Benn avstängd och sen är även Dadanov på skadelistan. Detta gör truppbredden ännu tunnare och gör att jag gillar Vegas-sidan ännu mer. Jag har svårt att se Dallas som har kniven mot strupen lösa vinsten här mot ett avslappnat Vegas som går in med stort självförtroende efter tre segrar i ryggen.

Flera av spelbolagen har så gott som jämna odds på lagen men hos Svenska Spel får vi se en lite tydligare fördel Dallas än hos övriga bookies (1.80 vs 2.04 på moneyline). Jag ger Vegas absolut minst 50% chans till att vinna detta och tycker oddset är lite för högt. Jag spelar därför: Vegas (Moneyline) @ 2.04 hos Svenska Spel . Jag investerar 2.5 units (1-5u skala).
This is the stats tab
This is the post tip