Jokerit tar idag emot Bars Kazan hemma i Helsingfors. Detta blir en back to back returmöte, för igår möttes man i Ryssland. Ak Bars vann med klara 4-1 och tog skotten med lika klara 37-25. 4-1 var i underkant i matchen och den svenske AK Bars målvakten Reideborn gjorde en gedigen insats för hemmalaget. Idag väntas Bilaylov få vakta kassen och det är en liten försämring för Ak Bars. I Jokerit väntas Kalnins kliva in mellan stolparna och han är väldigt ojämn som målvakt.

Jokerit var ju drabbat av corona i början av säsongen och det har tagit tid att spela ihop laget. Man börjar dock få ihop det nu och hemma brukar man vara starka. Man har endast 4 förluster hemma och kommer att bjuda på ett helt annat motstånd än vad fallet var igår mellan lagen. Jokerit är väldigt offensiva hemma och det brukar bli sårbart bakåt.

AK Bars som leder Eastern Conference, har gjort hela 121 mål på 38 matcher. Jokerit har på sina 30 matcher gjort fina 97 mål så räkna med två offensiv som kommer att visa sin klass ikväll.

Detta är sista matchen för lagen innan Channel One cup tar vid på torsdag, så räkna med högt tempo i 60 minuter! Båda får vila en vecka efter dagens drabbning så alla ryggsäckar och bromsklossar är borta för nu.

Matchen börjar 17.00 och kan ses på Viaplay

This is the stats tab
This is the post tip