USA spelar i skrivande stund mot Frankrike där man leder stort efter period ett. På fredagskvällen tar man sig ann nykomlingen Polen som har gjort det bra utifrån sina förutsättningar, men här stöter man återigen på för tufft motstånd. En spelare vi väntat på som ska komma igång helt är Matt Boldy och trots mängder av missade chanser så är han ändå en av lagets absolut bästa såhär långt.

USA har varit lite upp och ner i detta mästerskap där insatserna också varit av samma kvalité. Jag sa från start att jag tror att det amerikanska laget kommer att växa med tiden och när det väl är dags för slutspel så är man en given guldkandidat. Den offensiva kvalitén har man och får man bara ordning på allt i egen zon samt får igång ett bra målvaktsspel så blir man livsfarliga i slutändan. I skrivande stund så leder man med klara 4-0 mot Frankrike och troligtvis kommer det att rinna på där också.

För Polens del så är detta ett VM där man ska först och främst överleva högsta divisionen och också vara med och lära. Som dem har spelat hittills så har dem visat prov på en riktig laganda där man trots kraftigt tillbakatryckta ändå kunnat försöka och göra allt i sin makt för att också göra mål. Det är inte ett vackert spelande lag utan man spelar enkelt, rakt och lägger pucken på kassen så fort man får chansen. Mot USA lan man säkert hålla ner siffrorna än en gång, men den viktigaste matchen för dem är den som spelas på lördag när man möter Tyskland.

Boldy har väntat på produktionen

Matt Boldy är en av turneringens kanske mest "okända" stjärnor. Det är nog många som inte vet om vem denne amerikan är som till vardags spelar i Minnesota. Han är en otroligt sevärd och kreativ spelare som har både ett spelsinne av guld, men också en näsa för att hitta målet. Han är väldigt allround i sitt spel och troligtvis kommer detta mästerskap också vara det som gör att hela hockeyvärlden vet vem denne trollgubbe är. Han har på de tre första matcherna gjort tre poäng totalt, vilket kanske inte låter superbra. Tillsammans med Johnny Gaudreau och Brock Nelson så är det femman som ska leda USA och de har faktiskt gjort det väldigt bra. Det har haglat lägen för den femman och de kommer att fortsätta att producera.

Mot Frankrike nu har han i skrivande stund gjort två nya poäng i den första perioden och det kan säkert bli fler mot ett svagt Frankrike. Polen är heller inget bra lag och nog ska denna superkedja kunna ha bra show ännu en kväll. Matt Boldy att göra två poäng eller fler spelas till 2.10 hos Unibet .

Insats: 3/5 units
This is the stats tab
This is the post tip