Slovakien leder i skrivande stund mötet mot Norge mot 3-0. Tack vare detta har oddset på Schweiz boostats rejält och studsat upp från 1.63>1.87 vilket jag bara måste plocka. Inför matchen var Slovakien 3 poäng efter Lettland men ser nu alltså ut att med allra största sannolikhet att vara ikapp i tabellen. Slovakien går vidare på nuvarande resultat då man räknar inbördes möten, med andra ord måste letterna få med sig minst en poäng här.

Schweiz har genomgående i turneringen visat att de bör betraktas som en av de stora favoriterna till att ta hem guldet i år. De kommer absolut vara sugna på att få sin sjunde raka seger och gå in i slutspelet obesegrade. Men motivationen bör ändå ligga hos Lettland. Med fansen i ryggen som hemmanation med chans till en slutspelsplats så kanske man tycker att det är lite läskigt att gå emot letterna.

Klarar letterna pressen?

Men någonstans kan jag inte bortse ifrån truppkvalitén och tycker ändå oddset på Schweiz är för högt. Oddset tycker jag mer indikerar motivationen hos letterna än faktiska kvalitén. Lettland är sämre på i princip varje position och kommer att ha mycket press på sig här. Motivation kan absolut vara en hjälpande faktor, men pressen som tillkommer kan också leda till raka motsatsen. Hur agerar man om man tidigt släpper en puck eller två? Klarar man att rycka upp sig eller blir pressen för stor på hemmanationen?

Jag håller Schweiz som ett betydligt bättre lag och tror man gör jobbet oavsett motivationen sett till tabelläget. Jag tror bara att oavsett hur motiverade letterna är så blir Schweiz för tunga motståndare. Värt att notera ännu en gång är att letterna måste gå för poäng här. Det kan leda till misstag och ytor för Schweiz otroligt skickliga forwards. Det ska såklart också nämnas att Schweiz defensiv blir en svår nöt att knäcka. Efter sex matcher snittar laget bara ett insläppt mål per match och de lär vilja spika igen även idag.

Jag väljer därför att spela: Schweiz -0.5 @ 1.87 hos Pinnacle. Jag investerar 2.5 units (1-5u skala)
This is the stats tab
This is the post tip