Femmilen, klassisk stil, kl.06:00

En intressant femmil där åkare som Niskanen och Poltoranin äntligen får åka det loppet de väntat på hela OS. Bredden i klassisk stil är inte lika stor som inom fristil för tillfället och för mig finns det inte jättemånga potentiella vinnare. Blir det en spurtuppgörelse finns det såklart ett gäng men det är en utslagsgivande bana och dessutom vill de största favoriterna undvika en spurt då det inte är deras starka sida.

Jag spelade Poltoranin på startsträckan i stafetten och där var han klart starkast, spelade även Poltoranin i Planica(15 km klassiskt) där han vann och var då över minuten före Niskanen. Det var dock ett tag sedan så drar inte allt för stora växlar av det mer än att det visar Poltoranins styrka i den klassiska stilen.

Jag tror Poltoranin är starkast här och är den som orkar trycka på längst i den klassiska disciplinen. Och skulle det avgöras sista kilometern är han den mest spurtstarka av favoriterna, vann en spurt i tour de ski bland annat.Jag tycker inte Niskanen ska vara favorit. Hög insats åker in på Poltoranin.

Där bakom har Holund visat bra form och har inte åkt så mycket i OS vilket bör betyda att han har en del krafter kvar, den tuffa banan bör också passa honom. Han har också visat fina resultat i klassisk stil under säsongen. Gillar oddset på att han blir bäste norrman, Sundby såg riktigt sliten ut i stafetten.


Poltoranin guld @3.75(4/5 units) Unibet

Holund topp-6 @2.25(3/5 units) Unibet

Holund topp-3 @8.50(1/5 units) bet365

Holund bästa norrman @4.00(3/5 units) Unibet

Poltoranin före Niskanen
Holund före Heikkinen
@2.45(3/5 units) Unibet



Lycka till!

This is the stats tab
This is the post tip