Längdskidor från Östersund där jag har följande idéer.

Damer 10 km fristil kl.13:30
I Falun senast var Ebba tillslut den enda som orkade hänga på Johaug. Väldigt starkt att orka lite till efter att Weng släppte, speciellt då Weng är otroligt bra på att gå med i rygg.

Att det är individuell start är till Ebbas fördel. På hemmaplan kan jag inte se ngn utöver Johaug som slår henne, tror till och med att Ebba kommer vara hyfsat nära Johaug. När hon slog övriga i en masstart och dessutom på en lätt bana i Falun talar allt för mig att hon slår alla utöver Johaug igen, jag vill påstå att det här är helgens odds.

Där bakom står det som vanligt mellan Nepryaeva & ett par norskor. Blir också intressant att se om Frida Karlsson kan ge dessa en match. Min peng hamnar på Weng som har bra form. Flugstad Östberg var bara 19e åkare i Falun och skyllde på skidorna men formen kan omöjligt ha varit där.

Frida Karlsson gjorde ett bra lopp i comebacken och lär vara bättre nu med loppet i kroppen. Tror inte hon når pallen men topp-6 känns rimligt.

Ebba Andersson vinna utöver Johaug @2.50 (5/5 u) Casumo , 888sport , Unibet , LeoVegas

Weng topp-3 @3.40 (2/5 u) bet365

Frida Karlsson topp-6 @1.90 (3/5 u) Casumo , 888sport , Unibet , LeoVegas

Herrar 15 km fristil kl.16:10
Ser ingen anledning att gå emot monstret Bolshunov. Roethe hängde med i Falun men nu får han ingen rygg att gå på, då är ryssen starkast.

Bakom Bolshunov står det mellan ett gäng norrmän. Krueger & Roethe är favoriter till pallen men den som sticker ut hos mig är Krogh. Hann vann norska mästerskapen för 2 veckor sedan och i Falun startade han långt ner i fältet pga seedningen men körde upp sig och åkte i mål samtidigt som Krueger. Med den startpositionen och den trånga banan så åkte han många sekunder Snabbare än Krueger totalt.

Väljer också en head med Burman. Han har satsat på de här tävlingarna i Sverige & när Falun blev en masstart stod han över & tränade istället för att lägga fullt fokus på det här loppet. Han slår Parisse.