Vinterstudion lördag


Alpint, Längdskidor & Skidskytte på schemat.

Störtlopp herrar Kvitfjell kl.11:00
Norrmännen har blivit klara favoriter vilket jag tycker är lite märkligt. Kilde & Jansrud är bra men för det första är de bättre i Super-G. I totala cupen är Feuz klar etta före Dressen & Paris.

Förra året vann Paris med Feuz som tvåa medan norrmännen var lite längre ned. Självklart kan Kilde & Jansrud vinna men jag tycker ändå Feuz ska vara favorit. Han har varit bäst hela året & var två här förra året.

Dressen har vunnit de två senaste racen & med den formen är oddset märkligt högt.

Feuz vinna @8.00(1/5 u) Unibet
Feuz topp-3 @3.00(4/5 u) bet365

Dressen topp-3 @5.00(2/5 u) bet365


Längdskidor 30 km klassiskt damer kl.12:00
Masstart & utan publik pga Corona. Såklart tråkigt då det här brukar vara en riktig folkfest.

Vilka hänger då på Johaug bäst. Ebba & Pärmäkoski är favoriter att hamna närmast bakom Johaug men jag väljer istället Weng & Nepryaeva.

Ebba har efter Lahti kört flera lopp i U-23 VM och det måste bara ha kostat i energi. Vann masstarten där så sent som i torsdags och när övriga kunnat träna en vecka skulle jag bli förvånad om Ebba är närmast Johaug.

Pärmäkoski har visat fin form & jag rekade henne förra veckan men hon är alltid bäst hemma i Finland så jag blir inte förvånad om hon blir någon placering sämre här.

Nepryaeva blev sjuk under touren i Sverige men var tillbaka i Lahti. Där gjorde hon ändå ett helt okej lopp och var sexa, borde vara ännu vassare nu och är bra på upploppet om det skulle avgöras där.

Även Weng är bra på upploppet. Weng trivs också med masstart då hon är tuff att hänga av. Dessutom hemmaplan nu och jag tror hon är närmast Johaug nu när Östberg avslutat säsongen.

Nepryaeva topp-3 @3.20(2/5 u) bet365

Weng topp-3 @2.75(4/5 u) Unibet


Skidskytte stafett damer kl.14:00
Norge saknar Roiseland vilket gör Norge betydligt svagare. Norge har Lien istället & det kommer kosta för mycket.

Sverige ställer över H.Öberg vilket gör att Sveriges chanser minskar ordentligt.

Tyskland har sitt bästa lag & avslutar med Herrmann som var överlägsen i sprinten. Frankrike är egentligen enda laget som kan hota men de håller sällan ihop det över fyra sträckor.

Tyskland vinna @2.00(5/5 u) bet365


Skidskytte stafett herrar kl.17:00
Frankrike ställer upp utan Fourcade men har ändå ett väldigt bra lag. De slutade i sprinten på 2a, 8e, 10e & 15e plats så de har ett jämnt lag. Norge är vassa men Christiansen & Dale är inte helt stabila så jag tror att Frankrike har goda möjligheter att leda efter 2 sträckor och då är de mina favoriter.

Tysklandr inte lika vassa som Norge/Frankrike & Ryssland utan Loginov räknar jag bort.

Femling sköt bort Sveriges chanser i VM. Har han och övriga bara en hyfsad dag på vallen och klarar sig med reservskotten tror jag man har goda chanser att slå Ryssland som alltså inte har med Loginov.

Frankrike vinna @2.25(3/5 u) bet365

Sverige före Ryssland @2.10(3/5 u) bet365


Trevlig lördag!

This is the stats tab
This is the post tip