En ”hel” vinterstudio idag med alpint, skidskytte & längdskidor.

Vi tar det i kronologisk ordning.

Storslalom damer kl.09:30
Första åket kl.09:30
Andra åket kl.12:30
Ett litet getingbo bland de fyra bästa. Bassino vann första tävlingen i år före Brignone & Vlhova. Förra året vann Brignone i denna backe efter att Bassino missat lite i andra åket. Vlhova & Shiffrin är också vassa och har bra chanser. Men Shiffrin har inte kört ngn Storslalom på länge och körde inte jättebra här förra året. Jämnast tycker jag Bassino är, vann första tävlingen & var jämnast förra säsongen. Svårt att se henne missa topp-3.

Den lilla överraskningen som jag tror har en möjlighet är norskan Holtmann. Var tvåa hör förra året och i första tävlingen i år slutade hon femma efter att ha legat trea efter första åket.

Bassino vinna @7.00(2/5 u) Svenska Spel
Bassino topp-3 @2.70(4/5 u) Svenska Spel

Holtmann topp-3 @6.00(1/5 u) bet365


Super-G herrar kl.10:30
Första tävlingen i fartgrenarna väntar för herrarna i helgen. Svårt att analysera efter ett långt Coronauppehåll. Kilde en vettig favorit men alldeles för ovisst för att spela favoriten.

Caviezel var på pallen i 3 av de 6 sista tävlingarna förra året och har störst värde av favoriterna enligt mig. Man har träningsåkt backen men det har varit i störtlopp och där har Caviezel varit en bit bakom Kilde men Caviezel är bättre i Super-G.

Caviezel vinna @10.00(1/5 u) Unibet
Caviezel topp-3 @3.00(3/5 u) bet365 & Unibet


Skidskytte stafett damer kl.11:45
Svenskorna visade inte alls upp ngn form på den här banan igår. Norskorna är bra men har en riktig akilleshäl på första sträckan i Knotten, risk att hon är långt bakom.

Fransyskorna är riktigt snabba, Simon bara 20 sekunder från segern igår trots 2 bom. I stafett har man 3 extraskott(tar ungefär 10 sek/skott) så man har ”råd” att bomma ngt skott här och där så länge man klarar sig med de tre extraskotten. Kan Bescond & Simon åka ifrån Knotten & Tandrevold på de två första sträckorna vilket inte är osannolikt kan det hålla hela vägen. Tror iaf att Frankrike slår Tyskland och använder den i en dubbel tillsammans med Belarus.

Belarus med starka Alimbekava tror jag är bäst utöver de fyra starkaste lagen(Norge, Sverige, Frankrike & Tyskland). Tror de har ett stort övertag på Ryssland direkt, sen håller de Ryssland efter sig hela vägen.

Frankrike vinna @4.50(2/5 u) Unibet

Belarus topp-6 @2.50(3/5 u) bet365

Dubbel
Frankrike före Tyskland
Belarus före Ryssland
@2.31(3/5 u) Unibet


Längdskidor sprint herrar & damer
Kval kl.11:15/11:45
Finaler kl.13:45
Väldigt speciellt utan Norge, Sverige & Finland men det blir också intressant spelmässigt.

Damer
Tittar man på resultatet förra året och de som är med idag var Caldwell & Nepryaeva i final. Caldwell brukar kvala bra men inte orka alla lopp. Nu är motståndet betydligt lättare utan svenskor & norskor, då tror jag hon har bra chanser.

Caldwell vinna @5.00(2/5 u) Unibet
Caldwell topp-3 @1.85(4/5 u) Unibet


Herrar
Chanavat tvåa här förra året och han hävdar sig i fristil även när norrmännen är med. Jag tror han vinner om det inte blir ngt strul. Hann vann kvalet förra året när Klaebo var med, bör vinna även nu och kan då välja första kvartsfinalen.

Bakom de bästa hittar jag Andrew Young. Kvalade som sexa här förra året men åkte i kvarten, visade fin form i Ruka & är ännu bättre i den fria stilen. Dagens överraskning?

Chanavat vinna @2.50(5/5 u) Unibet & bet365

Young topp-6 @2.25(4/5 u) bet365 & Unibet


Skidskytte jaktstart herrar kl.14:45
Stora avstånd efter sprinten. Så här ser det ut:
Dale ledare
Fillon Maillet +17 sek
Claude +29 sek
J.Bö +41 sek
Samuelsson +44 sek
Jacquelin +45 sek
Christiansen +51 sek
Doll +52 sek
Laegreid +56 sek

Resten är över minuten efter Dale. Att Dale ska skrälla två dagar i rad är inte troligt, sällan det händer. Hör han det lyfter jag på hatten.

Fyra skjutningar och det är såklart där det avgörs. Bö åker inte lika snabbt som han brukar så han kan inte räkna med att åka in tid så värdet på honom är borta även fast han såklart kan skjuta bra och vinna.

Claude har åkt Snabbare än Bö två tävlingar i rad och har bra värde tycker jag.

Där bakom åkte Samuelsson lite för sakta och Jacquelin håller sällan ihop det på vallen.

Christiansen och Laegreid har lång tid upp men inte så många placeringar. Skjuter bara ngn eller några framför en bom i första är de med och slåss om topplaceringar. Väljer placering på Christiansen och ett skyttespel, märkligt högt odds på Laegreid mot Fillon Maillet då fransmannen inte är den mest stabile.

Claude vinna @10.00(1/5 u) bet365
Claude topp-3 @2.50(4/5 u) Unibet

Christiansen topp-3 @5.50(1/5 u) Unibet

Laegreid fler träff än Fillon Maillet @3.50(2/5 u) Unibet


Trevlig lördag!

This is the stats tab
This is the post tip