Vinterstudion söndag

Längd & Skidskytte även idag. I kronologisk ordning som vanligt.


Skidskytte herrar, sprint kl.10:30
Laegreid skrällde ordentligt och vann efter ett grymt skytte. Där bakom var Thingnes Bö snabb som vanligt medan Samuelsson åkte in som sexa med tredje snabbaste åktid.

Just Sebastian Samuelsson är mitt drag även idag. Efter en lite sämre säsong i fjol har han börjat denna bättre. Såg riktigt vass ut i Idre & har tagit med sig formen hit. Som sagt riktigt snabb igår, bara 12 sekunder sämre åktid än Thingnes Bö. I Idre sköt han riktigt bra & kan han idag hålla ihop skyttet blir han farlig. Igår hade Vetle Christiansen två bom fler än Samuelsson, finns inga garantier då det är små marginaler i den här sporten men jag förstår inte varför Christiansen är favorit mot Samuelsson på vallen när svensken har så god form.

Även Jesper Nelin var snabb i spåret. Sköt två bom i sista vilket förstörde dagen. Han är en bättre skytt än så och bör kunna hålla ihop skyttet, då räcker åkningen till en topp-10 just nu.

Svenska idéer i herrarnas skidskytte brukar jag inte ha men tycker värdet finns där idag.

Samuelsson topp-6 @2.20(3/5 u) bet365
Samuelsson fler träff än Christiansen @3.25(3/5 u) Unibet

Nelin topp-10 @4.00(2/5 u) bet365


Längd, 10 km jaktstart fristil damer kl.11:50
Jaktstart som grundar sig på sprinten & loppet igår. Johaug går ut 16 sekunder före Frida & Nepryaeva. Där bakom Sorina(19 sek), Dahlqvist(20 sek), Svahn(24 sek) & Ebba(30 sek).

Vi minns sista loppet förra säsongen när Frida jagade ikapp Johaug & spurtade ner henne. Om hon gör det igen? Inte så troligt men aningen bättre chanser än 1 på 7 ger jag henne. Johaug lär bli stressad om Frida skulle börja plocka sekunder. Tror iaf att Frida kör ifrån Nepryaeva.

Det lär gå fort när Frida börjar jaga så jag tror inte det blir en stor klunga bakom Johaug. Dahlqvist gjorde ett riktigt bra fristilslopp i Bruksvallarna och var klart snabbast utöver Frida & Ebba. Tror hon hänger med bättre än Svahn i fristil.

Om Frida gasar från start kan Ebba få det jobbigt att få kontakt. Men oavsett tror jag Nepryaeva får svårt att hänga på Frida i den fria stilen & då kommer Ebba äta upp Nepryaevas försprång. Jag tror vi har två svenskor på pallen imorgon och att Ebba slår ryskorna.

Gällande pallen är mitt scenario att Frida & Ebba är favoriter. Men kan Dahlqvist hänga på Ebba & ryskorna kan Dahlqvist spurta hem en tredjeplats. En chansning men 9 ggr är bra.

Singlar
Frida Karlsson vinna @7.00(1/5 u) bet365

Ebba Andersson före Nepryaeva @1.80(4/5 u) Unibet

Dahlqvist topp-3 @9.00(1/5 u) bet365


Dubbel
Dahlqvist före Svahn
Frida Karlsson före Nepryaeva
@2.08(4/5 u) Unibet


Längd, herrar 15 km jaktstart fristil kl.12:50
Klaebo avgjorde touren igår. Han har 26 sekunder på Bolshunov och även om han skulle släppa upp dom så avgör han på upploppet. Så segern kan vi släppa.

Bolshunov går ut 26 sekunder bakom & Iversen 31 sekunder. Jag trodde vi skulle få se Bolshunov bomba igår men han hade inte det där extra som han har ibland, han kommer inte kunna gå ifrån Iversen och då tror jag norrmannen spurtar bäst i fristil.

Därefter Chervotkin(55 sek), Niskanen(55 sek) & sen Semikov, Musgrave, Hakola, Belov, Skar, Poroshkin, Taugboel, Maeki, Yakimushkin, De Fabiani & Holund alla inom 30 sekunder. De allra flesta har klassiskt alt. sprint som sin favorit vilket gör att det lär bli en enda stor klunga från Chervotkin/Niskanen & nedåt.
Musgrave är en mycket bättre distansåkare i fristil än många runt omkring honom men det kommer bli svårt att haka av sprintåkarna & tillslut tror jag han blir nedspurtad av många, oddset på Skar mot Musgrave lockar.

Bäst på sträckan är alltid klurigt. Holund har goda chanser i klungan bakom topp-3. Längre ned finns Roethe & Krueger. Roethe har ett helt ok utgångsläge utifrån snabbast sträcktid. Det kan gå så långsamt framför att han kommer ikapp väldigt många ”gratis” och eftersom de flesta i den främre träffen är klassiska åkare alt. sprintåkare som inte vill dra upp tempot är chanserna ganska goda för Roethe.

Iversen före Bolshunov @2.00(4/5 u) Unibet , bet365

Skar före Musgrave @2.75(2/5 u) bet365

Roethe bäst tid på sträckan @5.50(1/5 u) Unibet , bet365


Skidskytte damer, sprint kl.13:40
Vilken svenskdag igår. Hanna Öberg 7a men ändå bara 4a av svenskorna. Men Hanna var snabbast av svenskorna och jag har svårt att se Skottheim & övriga pricka en fullträff igen.

Hanna brukar skjuta riktigt bra, gjorde så i Idre och jag tror hon gör det även idag. Herrmann, Roiseland & Eckhoff var Snabbare i spåret än Hanna men norskorna sköt bedrövligt och med den tuffa ingången till vallen som det är här tror jag norskorna skjuter bort sig. Oddset på Herrmann tycker jag är för lågt så jag hittar värdet i Hanna även idag. Skyttespelet på Hanna mot Roiseland känns vettigt utifrån skjutformen igår.

Lite längre ner i fältet tycker jag Tandrevold & Hauser betalar väl högt. Tandrevold 7a totalt förra säsongen med flera fina placeringar, Hauser åkte snabbt under lördagen och var med en bit in i tävlingen.

Hanna Öberg vinna @7.00(1/5 u) bet365
Hanna Öberg topp-3 @3.00(3/5 u) bet365
Hanna Öberg fler träff än Roiseland @2.15(3/5 u) Unibet

Tandrevold topp-6 @4.50(1/5 u) Unibet

Hauser topp-10 @3.50(2/5 u) Unibet


Trevlig dag!

This is the stats tab
This is the post tip