Vinterstudion söndag.

Gårdagen summerades med fina siffror. Sprinten gick lite sådär med både det alpina & skidskyttet gick bra. Lite synd att Nepryaeva inte kunde slå sig in bland svenskorna på pallen.

Dagens spel...

Tour de Ski masstarter (klättringen):
Idag ska det klättras i tour de ski. Loppen körs som masstart och inte som en jaktstart. Så det kommer bli mycket räknande på sekunder upp i backen för att hålla koll på totalställningen.

Se till att ni är noga om ni spelar på endast masstarten eller om det är totalställningen i touren som ni spelar på. Jag försöker skriva så tydligt som möjligt nedan på mina spel.

Damer kl.12:45
Diggins leder touren klart och hennes fokus kommer bara vara att hålla koll på Stupak som är närmast bakom. Övriga är ca. 2 minuter efter vilket är för mycket.

Jag tror Stupak kommer ge det ett försök att plocka in dryga minuten på Diggins. Jag tror Ebba slår Diggins med över minuten så lyckas Stupak hänga på Ebba en bit kan det gå.

Bakom Stupak är det dock jämnt. Pärmäkoski, Nepryaeva, Sorina, Ebba, Brennan & Hennig ligger alla inom 40 sekunder & i den här klättringen kan 40 sekunder tappas snabbt. Ebba fick kasta in handduken här förra året pga förkylning så lite oskrivet blad men jag tror det här passar som handen i handsken. Jag tror Ebba är överlägsen och kommer hamna topp-3 i totalen. Ebba i h2h mot hela fältet blir ett bra dubbelvirke.

Där bakom är Nepryaeva, Stadlober & Pärmäkoski erkänt duktiga klättrare. Alla har gjort bra lopp här genom åren. Tycker Nepryaeva är märkligt stor favorit mot de övriga två. Är relativt säker på att minst en av Pärmäkoski & Stadlober är topp-3 och när oddsen är långt över dubbla pengen spelas båda. Tror båda kan slå Nepryaeva.

Ytterligare ett hack ner tror jag Hennig har goda chanser mot Brennan. Brennan var 14 sekunder före Hennig förra året men Hennig känns lite starkare just nu.

Spelen:

Stupak vinna tour de ski @5.50 (1/5 u) bet365

Stadlober topp-3 i loppet @2.50 (4/5 u) bet365

Pärmäkoski topp-3 i loppet @3.00 (2/5 u) Unibet

Hennig före Brennan i loppet @2.30 (2/5 u) Unibet

Dubblar
Stadlober före Diggins i loppet
Ebba före Pärmäkoski i loppet
@1.95 (5/5 u) Unibet

Ebba före övriga i loppet
Diggins före Brennan i loppet
@2.04 (4/5 u) bet365

Herrar kl.15:35
Bolshunov leder med över 3 minuter så han kan bevaka hela loppet. Om andraplatsen är det väldigt jämnt. Manificat, Yakimushkin & Maltsev är inom 5 sekunder och halvminuten bakom är Spitsov.

Manificat har gjort bra klättringar men förra året var han riktigt blek. Bolshunov, Spitsov & Melnichenko tror jag har riktigt bra chanser att klättra snabbast. Kanske att Bolshunov kan hjälpa Spitsov till en andraplats i totalen. Jag tror det & jag tror Spitsov vinner klättringen.

Yakimushkin tror jag är en mkt starkare klättrare än Maltsev och därför slår honom totalt. Den h2h känns riktigt bra.

Melnichenko är bara 6 sekunder efter Cologna i touren, det kör han ikapp.

Spelen:

Spitsov före Manificat i tour de ski @3.50 (4/5 u) bet365

Yakimushkin före Maltsev i tour de ski @1.83 (5/5 u) bet365

Dubbel (sammanlagt i tour de ski)
Yakimushkin före Maltsev i tour de ski
Melnichenko före Cologna i tour de ski
@3.35 (4/5 u) bet365

Spitsov vinna masstarten @2.80 (3/5 u) bet365

Övrigt från vinterstudion...

Slalom herrar kl.10:30
Det har varit ovanligt stora svängningar i andra åken i år pga att det varit väldigt mjuka backar. Tror det blir lite annorlunda idag.

Kristoffersen, Yule & ett par till letar efter formen så värdet ligger på några andra.

Det är jämnt i cupen men Zenhaeusern och Foss Solevåg har varit hyfsat jämna & gjort flera bra åk. Foss är i sitt livs form men tappade i andra åket senast. Zenhaeusern har startnummer 1 så värde helt klart pga det.

Blir fler spel än vanligt i slalom då jag tycker det finns en del intressant.

Zenhaeusern vinna @11.00 (2/5 u) Unibet & bet365
Zenhaeusern topp-3 @4.00 (4/5 u) bet365
Zenhaeusern vinna åk 1 @10.00 (2/5 u) Unibet

Foss Solevåg vinna @15.00 (1/5 u) Unibet & bet365
Foss Solevåg topp-3 @5.00 (2/5 u) Unibet & bet365

H2H
Noel före Kristoffersen @1.85 (4/5 u) Unibet
Zenhaeusern före Yule @2.05 (3/5 u) Unibet

Super-G damer kl.11:30
Goggia var överlägsen i störtloppet igår & är därför väldigt stor favorit, inget värde där då hon faktiskt inte är lika bra i Super-G. Ledecka vann senaste Super-G och var bra med i störtloppet också så formen bör vara god.

Även Gut-Behrami åkte bra i störtloppet. Snäppet vassare i Super-G och bör ha goda chanser att nå pallen.

Ledecka vinna @7.00 (1/5 u) Unibet & bet365
Ledecka topp-3 @2.50 (4/5 u) Unibet & bet365

Gut-Behrami topp-3 @4.50 (2/5 u) Unibet & bet365

Skidskytte, mixedstafetter
Det körs två olika stafetter. Först en mixedstafett med 2 åkare från varje nation. Därefter en mixedstafett(singel) med en åkare från varje nation men där de kör två varv var.

Mixedstafett kl.11:30
Norge klara favoriter, inte så konstigt då de dominerar fullständigt. Men här kör de utan Eckhoff & bröderna Bö så det finns möjlighet för övriga lag. Tandrevold var 73a(!) i sprinten med bedrövligt skytte, kanske kan hon darra liteoch bjuda in Frankrike som har ett bra lag med Claude & Fillon Maillet på de två sista sträckorna mot Dale & Laegreid. En på fyra tror jag definitivt Frankrike tar.

Där bakom håller jag Sverige högre än Tyskland. Persson & E.Öberg ska kunna ge Nelin & Ponsiuloma ett bra läge.

Bakom topp-4 är det ganska öppet. Ryssland, Österrike & Vitryssland har störst chans på topp-6. Vitryssland har bäst damer av dessa lag & herrarna(Bocharnikov & Smolski) gjorde helt okej jaktstarter.

Frankrike vinna @4.00 (2/5 u) Unibet

Sverige topp-3 @2.75(4/5 u) bet365

Vitryssland topp-6 @2.50 (4/5 u) bet365

Singelmixedstafett kl.14:40
Här satsar Norge, Sverige, Frankrike & Italien. Eckhoff & Thingnes Bö
H.Öberg & Samuelsson
Simon & Jacquelin
Wierer & Hofer

Fyra starka lag. Jag håller Hanna & Wierer relativt lika även fast Hanna varit jämnare i år. Samuelsson känns stabilare på vallen än Hofer så jag tror Sverige är före Italien.

Frankrike skjuter ofta bort sig så jag tror inte de rubbar Norge.

Dubbel
Sverige före Italien
Norge före Frankrike
@2.48 (4/5 u) bet365

Trevlig söndag!

This is the stats tab
This is the post tip